Šiandien vis dar skelbiami priimtieji į sostinės darželius | kl.lt

ŠIANDIEN VIS DAR SKELBIAMI PRIIMTIEJI Į SOSTINĖS DARŽELIUS

  • 0

Šiandien paskutinė diena, kai tėveliai gauna pranešimus apie tai, kad jų atžaloms yra priskirta vieta į vieną iš sostinės darželių. Nuo rugsėjo į sostinės valstybinius darželius bus pakviesti 7198 mažieji vilniečiai.

Apie gautą vietą darželyje tėveliams yra pranešama SMS žinute ir/arba el. paštu, kuriuos nurodė registruodamiesi.

Gavę pranešimą, tėvai turi suskubti apsilankyti darželyje iki birželio 30-osios – pasirašyti sutartis ir sutvarkyti kitus formalumus, kuriuos numato registracijos į vaikų darželius tvarka. Kasmet apie 10 proc. tėvų neatvyksta į darželius ir neinformuoja apie svarbias neatvykimo priežastis. Tuomet atsilaisvinusios vietos grupėse pasiūlomos iš eilės laukiantiems. Pernai vasaros pabaigoje tokiu būdu atsilaisvino apie 500 vietų.

Nuo 2016 m. darželius norinčių lankyti vaikų eilėje laukia 12023. Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad 1897 vaikai iš visų užsiregistravusių 2016 metams jau lanko privačius darželius ir gauna 100 eurų kompensacijas, tačiau tuo pat metu laukia eilėje ir į valstybinius darželius.

Per 2015 m. pavyko laukiančiųjų eilę sumažinti apie 2000 vietų (1440 atsirado įvedus 100 Eur kompensaciją ir dar 560 naujų vietų įsteigta optimaliai išnaudojant turimas darželių patalpas). Nuo rudens bus sukurta papildomai apie 900 naujų vietų pritaikius darželiams remontuotinas savivaldybės patalpas: renovuojamas „Gluosnis“ (Justiniškėse), „Malūnėlis“ (Senamiestyje), „Ąžuolas“ (Žirmūnuose), „Kodėlčiukas“ (Šeškinėje) ir „Žolynas“ (Antakalnyje).

Papildomų vietų darželiuose atsirado ir dėl savivaldybės įgyvendinamos 100 eurų kompensacijos programos, kurios tikslas – skatinti naujų grupių įkūrimą ir privačiose ikimokyklinio ugdymo įstaigose. 100 eurų kompensavimo tvarka pasiteisino, nes 2014 m. rugsėjo 1 d. privačias įstaigas lankė 3017 vaikų, o 2016 m. gegužės mėnesį – jau 4802 vaikai. 2015 m. sutartys buvo pasirašytos su 87 privačiomis įstaigomis, dabar bendradarbiaujama jau su 101 įstaiga. Laukiančiųjų į darželius eilę pavyko sumažinti apie 2000 vietų.

Be to, savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę dėl 6 žemės sklypų perdavimo neatlygintinai Vilniaus miesto savivaldybės nuosavybėn. Išnuomojus šiuos sklypus privatiems operatoriams, juose bus galima statyti 220 vietų ir didesnius darželius bei pradines mokyklas. Ugdymo įstaigas siūloma statyti tuose rajonuose, kuriuose ypač trūksta vietų vaikų darželiuose. Taip planuojama sukurti dar apie 1000 – 1500 naujų vietų darželinukams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS