Šildymo sezonas gąsdina ne visus vilniečius: viskas brangsta ir nieko čia nepadarysi | kl.lt

ŠILDYMO SEZONAS GĄSDINA NE VISUS VILNIEČIUS: VISKAS BRANGSTA IR NIEKO ČIA NEPADARYSI

  • 1

Šių metų šildymo sezonas kaip reikiant kelia kraujo spaudimą ir ne tik pagyvenusiems žmonėms. Dažnu atveju gyvenantys seno tipo daugiabučiuose jau dabar bando susiskaičiuoti, kiek šaltuoju metų laiku reikės išleisti eurų už gaunamą šilumą, informuoja LNK.

Praėjusiais metais šildymo sezonas buvo vienas ilgiausių: jis truko nuo spalio 15 iki balandžio 29 dienos. Tačiau jis buvo vienas pigiausių. Šiais metais niekas nežino, kiek užtruksime, bet kad reikės susimokėti daugiau – faktas.

Kaip žmonės pasitinka tokią naujieną ir ar apskritai turės pinigų susimokėti už šildymą?

„Kuo vėliau pradės šildyti, tuo geriau. Mažiau mokėti reikės. Vilniečiams sakė, kad pabrangs 60 proc., bet manęs tai neliečia – aš iš Varėnos. Man gerai bus, o dukrai turbūt nelabai gerai bus“, – kalbėjo žurnalisto Pauliaus Skučo kalbinta senjorė.

Freepik.com nuotr.

Kita pašnekovė, paklausta, kiek per mėnesį tekdavo mokėti už šildymą, teigė: „Dabar galvoju. Apie 40 eurų turbūt. Nedidelė kvadratūra. Viskas brangsta ir nieko čia nepadarysi“.

„Aš naujai atsikėlęs studentas, vis dar mokausi. Dėl šildymo kainų baisoka. Galvoji, skaičiuoji, kaip čia gausis, kaip čia nesigaus. Senesnės statybos namas yra, mąstai, kiek tų kubų, kvadratų. Pas mane kambaryje yra vienas radiatorius. Prie pat lango, nežinia, kaip tas šildymas gausis: šildys, nešildys. Pirmas sezonas, kai gyvenu bute, nes prieš tai bendrabutyje gyvenau. Bendrabutyje naudok, kiek naudoji, ta pati kaina“, – pasakojo jaunuolis.

Dėl šildymo kainų baisoka. Galvoji, skaičiuoji, kaip čia gausis, kaip čia nesigaus.

Paklaustas, ar domėjosi, kiek jo buto šeimininkai įprastai moka už šildymą, jis teigė: „Nežinau, dar kainos nepaklausiau. Nesupratau, ar visiems ta kaina bus, ar tik man individualiai“.

„Tiksliai nepasakysiu, bet už šilumą apie 60 eurų buvo“, – pasakojo kitas pašnekovas.

„Kiek reikės, tiek sumokėsiu. Man nebaisu, pensija gera“, – kalbėjo senjoras.

Šildytis, jeigu nori, gali ugdymo įstaigos, darželiai, mokyklos, gydymo įstaigos, ligoninės, poliklinikos. Be abejo, ir namai, kurių šilumos punktai yra sutvarkyti ir kur bendruomenė, bendrija pageidauja tai daryti, t. y. jeigu yra 50 proc. plius vienas.

Freepik.com nuotr.

Oficialaus šildymo įjungimo dar, matyt, reikės palaukti, nes yra atsižvelgiama į vidutinę paros temperatūrą.

Kiek reikės, tiek sumokėsiu. Man nebaisu, pensija gera.

„Viena gyvenu, sūnų turiu invalidą, jis gyvena Pašilaičiuose, 42 metai. Gaunu pensijos 400 eurų. Tai ką gi? Vaistai reikalingi, už butą sumokėsiu. Kas lieka? Kompensaciją gaunu, tai dar ten man truputį geriau, bet jeigu dar nuims kompensaciją, kaip jie kalba, tai tada jau nežinau. Būna 30-40 eurų moku“, – situaciją komentavo senjorė.

Paklausta, ar laukia šildymo sezono pradžios, pašnekovė teigė: „Laukiu, nes šalta labai. Šiandien po dviem kaldromis gulėjau. Jeigu taip šalta, tai geriau jau sumokėti ir nešalti. Kai susirgsi... Sirgau balandžio mėnesį, dievuliau mano. Dvi savaites 39 buvo“, – pasakojo senjorė.

Plačiau – vaizdo įraše:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Q

daugkartiniais dirbančiuju prašymais [rementis] todėl ir pabrangintas šildymas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS