Sostinė ieškos naujo Vilniaus mokytojų kiemelio nuomininko | kl.lt

SOSTINĖ IEŠKOS NAUJO VILNIAUS MOKYTOJŲ KIEMELIO NUOMININKO

  • 0

Vilniaus savivaldybė skelbs naują konkursą Vilniaus senamiestyje esančio Mokytojų namų kiemelio nuomai – kaip ir iki šiol, čia turės būti organizuojama kultūrinė veikla.

Kaip trečiadienį pranešė savivaldybė, sutartis su dabartiniais nuomininkais baigia galioti šį vasarį, tačiau jie taip pat galės dalyvauti konkurse. Naujoji sutartis galios trejus metus.

Senamiesčio senamiestyje esančias 150 kv. metrų dydžio Mokytojų namų kiemelio patalpas išsinuomojusi įmonė lankytojams turės suteikti maitinimo ir gėrimų teikimo paslaugas, organizuoti kūrybines, menines ir pramogines veiklas. Per vasarą patalpų nuomininkas kiemelyje turės suorganizuoti bent 40 tokių renginių.

„Vasaros vakarai Vilniuje jau nebeįsivaizduojami be šurmuliuojančio Vilniaus mokytojų namų kiemelio. Per daugelį metų ši erdvė tapo tikru kultūros židiniu tiek suaugusiems, tiek šeimoms su mažais vaikais. Neabejojame, kad vasaros kultūros centru tapęs kiemelis ir toliau bus atviras visiems, dovanos įvairovę ir bendrystę“, – sako Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

S. Žiūros nuotr. 

Trečiadienį vykusiame posėdyje nustatyta pradinė 1 kv. metro Mokytojų kiemelio erdvės nuomos kaina – 31,68 eurai per mėnesį, bet ne mažiau kaip 4 667 eurai už visą nuomojamą plotą.

Patalpų nuomininkas savo lėšomis turės sumontuoti kokybišką įgarsinimo ir apšvietimo aparatūrą bei teikti įrangos priežiūros paslaugas. Kad nebūtų trukdoma Vilniaus mokytojų namų patalpų naudotojams darbo dienomis, koncertai galės būti organizuojami nuo 18 valandos.

Mokytojų namų kiemelis buvo atnaujintas 2019 metais: čia atnaujinta kiemo danga, moderniai apšvietos kiemo erdvės, išvedžioti nauji vamzdynai, atnaujintos higienos patalpos, tad kieme saugiau tapo judėti žmonėms su negalia ir vaikams. Po erdvės atnaujinimo kiemelyje telpa daugiau nei 1 000 žiūrovų, yra virš 500 sėdimų vietų.

Kaip informavo savivaldybė, dabartinis kiemelio nuomininkas yra bendrovė „Terasa“.

GALERIJA

  • Sostinė ieškos naujo Vilniaus mokytojų kiemelio nuomininko
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS