Sostinėje duris atvers naujas Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejus | kl.lt

SOSTINĖJE DURIS ATVERS NAUJAS LIETUVOS ŽYDŲ KULTŪROS IR TAPATYBĖS MUZIEJUS

  • 16

Nuo kitų metų sostinės Pylimo gatvėje 4A duris atvers naujas Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejus, praneša Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus.

Skelbiama, kad naujasis muziejus yra didžiausias Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus (VGŽIM) padalinys.

„Tai bus pirmasis Lietuvos muziejus, įvairiapusiškai ir išsamiai pristatantis Lietuvos žydų istoriją, kultūrą, papročius, skirtingus istorinės kasdienybės siužetus. Ne ką mažesnis dėmesys bus skiriamas iš Lietuvos kilusiems ar su mūsų šalimi susijusiems pasaulinio garso litvakams (...) Ketvirtame aukšte veiks vieno žymiausių XX amžiaus Lietuvos žydų dailininkų Rafaelio Chvoleso muziejus“, – sako l. e. p. LŽKTM vedėjas istorikas Aivaras Poška.

Litvakų muziejus bus pritaikytas ir mažiesiems lankytojams. Beveik kiekvienoje ekspozicinėje salėje juos pasitiks žaidimai, dėlionės ir kitos įtraukios pažinimo priemonės, skatinančios kūrybiškumą ir padedančios pažinti Lietuvos žydų bendruomenės istoriją.

Muziejaus ekspozicija lankytojams padės atsakyti į klausimus, kas yra Lietuvos žydas, kas formavo ir formuoja Lietuvos žydų tapatybę, ir kaip ji paveikė lietuvių kultūrą. Muziejus sieks skleisti toleranciją tarp kultūrų, ugdyti empatiją ir tautų bendrabūvį.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

tam PRIMENU

taip, žiūrėkim kaip mus ciniškai apiplėšinėja kažkokie kažkokios SVETIMOS tautos sukčiai ir gerbkime juos..gerkime raminačius- čia vienintelis būdas susitaikyt su neteisybe...Ne iš pavydo ir neapykantos žmonės apmaudauja o dėl aiškiai matomo savanaudžio akiplėšiškumo ir ciniškos nepagarbos Lietuvai.

PRIMENU

JĖZUS BUVO ŽYDAS. O TIEMS,KURIE VISIEMS PILNI NEAPYKANTOS,,KAŽKOKIO PAVYDO,TAI PRADŽIOJ--NORS RAMINANČIŲ IŠGERKIT.

Prie

durų pastatyti Fainą su Zingeriu.Dar atsivežti Dušansky su ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS