Sostinėje ketinama renovuoti gatvių apšvietimo tinklus | kl.lt

SOSTINĖJE KETINAMA RENOVUOTI GATVIŲ APŠVIETIMO TINKLUS

  • 0

Trečiadienį, kovo 5 d., Vilniaus miesto savivaldybės taryba pradės svarstyti Partnerystės sutarties dėl Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų renovacijos, eksploatavimo ir priežiūros paslaugų pirkimo projektą.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pirkime „Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklų renovacija ir eksploatavimas“ pasiūlymus pateikė penkios tarptautinės kompanijos.

Įvertinus kvalifikaciją, toliau dalyvauti konkurenciniame dialoge pakviesti trys kandidatai, kurių pagrindiniai partneriai yra „SA Citelum“ (Prancūzija), „STRABAG AG“ (Austrija),  ir „Gemmo S.p.A.“ (Italija). Kompanijos yra patyrę gatvių apšvietimo operatoriai Europoje ir pasaulyje. Galutinį pasiūlymą pateikė vienas dalyvis „Gemmo S.p.A.“ (Italija).

Pasiūlymo vertinimui yra pasitelkti gerai žinomi ekspertai: Danijos inžinerijos įmonės A/S „AF-Hansen&Hennberg“, įmonė „AF-Consult“, advokatų kontora „VARUL ir partneriai“, taip pat VU Fizikos fakulteto Puslaidininkių fizikos katedros profesorius habil.dr. Artūras Žukauskas, UAB „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“ vyr. inžinierius J.Mižutavičius.

Konkurso laimėtojas per 2 metus renovuos Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklus ekonomiškai efektyviausiu būdu, modernizuos valdymo ir kontrolės sistemą, kad būtų užtikrintas nuotolinis sistemos valdymas, gedimų kontrolė ir jų priežiūra. Esami natrio šviestuvai bus pakeisti taupiais ir moderniais LED šviestuvais. Skaičiuojama, jog modernizavus gatvių apšvietimo tinklus, elektros energijos suvartojimą galima būtų sumažinti apie 77 proc.

Planuojamas investicijų dydis į projektą – 108 mln. litų.

Konkursą laimėjusi kompanija Vilniaus gatvių apšvietimo sistemą eksploatuos 18 metų.
Iš viso Vilniuje yra apie 44 tūkstančius šviestuvų, kurie paskutinį kartą buvo atnaujinti 1997 – 2000 metais. Miesto gatvių apšvietimo įrenginių nusidėvėjimas viršija 89,5 proc. Daugumos šviestuvų eksploatacijos laikas baigsis per 1 metus.

Savo palaikymą šiam projektui yra pareiškusi  Europos Komisijos Energijos direktorato direktorė Marie Donnelly.  Komisijos atstovė pažymėjo, jog toks projektas yra geras pavyzdys ES, kaip taupyti energiją, diegti geriausius aplinką tausojančius sprendimus. Projekto komandoje dirbo Investuok Lietuvoje ir Centrinės projektų valdymo agentūros atstovai, dokumentus vertino Finansų ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS