Sostinėje labiausiai brango butų nuoma miegamuosiuose rajonuose | kl.lt

SOSTINĖJE LABIAUSIAI BRANGO BUTŲ NUOMA MIEGAMUOSIUOSE RAJONUOSE

  • 0

Beveik 70 litų arba 6 proc. – tiek pernai vidutiniškai padidėjo nuomos kaina Vilniuje ir metų pradžioje siekė 1110 litų. Nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt duomenimis, per praėjusius metus nuomos kaina kiek ūgtelėjo ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Kaune apie 10 proc. iki 720 litų, Klaipėdoje apie 5 proc. iki 950 litų.

„Praėjusiais metais butų nuomos kainos Lietuvoje paaugo nedaug, tiek, kiek ir buvo planuojama”, - teigia Evaldas Narbuntovičius, portalo projekto vadovas.

Nekilnojamojo turto ekspertų skaičiavimais, bene labiausiai per metus paaugo vidutinės nuomojamų butų Vilniaus miegamuosiuose rajonuose kainos: Baltupiuose apie 70 litų – iki 870 litų, tiek pat Fabijoniškėse – iki 836 litų, Šeškinėje apie 50 litų – iki 697 litų. Sostinės senamiestyje nuomojami butai taip pat pabrango apie 50 litų – iki 1888 litų. Šiame rajone vidutinės butų nuomos kainos yra didžiausios sostinėje ir visoje Lietuvoje.

„Nuomos kainos išlieka pakankamai aukštos, o paskolų palūkanų normos šiuo metu – žemiausiame taške. Situacija panaši kaip ir prieš krizę, kuomet finansiškai naudingiau buvo butą ne nuomoti, o pirkti. Norint išsinuomoti kokybiškai įrengtą dviejų kambarių apie 50 kvadratinių metrų butą toli nuo centro esančiose Fabijoniškėse teks sumokėti ir 1000 litų, o, pavyzdžiui, Šiaurės miestelyje dar daugiau – apie 1500 litų”, - apie butų nuomą Vilniuje pasakoja E. Narbuntovičius.

Šiuo metu vidutinė vieno kambario nuomos kaina Vilniuje siekia apie 680 litų: senos statybos apie 630 litų, naujos – apie 1015 litų. Dviejų kambarių butai išnuomojami už trečdaliu didesnę kainą – 1100 litų. Minėto dydžio butas senos statybos name kainuotų iki 1000, naujos – 1350 litų.

„Kadangi butų kainos jau nebemažės, dalis žmonių noriai investuoja į nekilnojamąjį turtą ir jį nuomoja. Todėl šiemet pasiūla nuomos rinkoje augs. Dėl šios priežasties nuomos kainos neturėtų kilti”, - teigia portalo projekto vadovas.

Kituose miestuose butai išnuomojami kur kas pigiau nei sostinėje. Portalo duomenimis, Kaune vidutinė vieno kambario buto nuomos kaina siekia 400 litų, o Klaipėdoje – beveik 540 litų, dviejų kambarių kainų skirtumas dar didesnis: 663 litai Kaune ir 1050 litų Klaipėdoje.

„Tradiciškai nuomos kainomis Klaipėda lenkia Kauną, kur žymiai pigesni senos statybos namuose nuomojami butai. Jei Kaune vieno kambario butas vidutiniškai išnuomojamas už 390 litų, tai Klaipėdoje šimtu litų daugiau. Dviejų kambarių butai senos statybos namuose Klaipėdoje – 950 litų – vidutiniškai išnuomojami daugiau nei trečdaliu brangiau nei Kaune – 590 litų”, - skaičiuoja E. Narbuntovičius.

Nekilnojamojo turto eksperto teigimu, tiek Kaune, tiek Klaipėdoje šiemet butų nuomos kainos neturėtų žymiai pasikeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS