Sostinėje pradeda veikti dvi karščiavimo klinikos | kl.lt

SOSTINĖJE PRADEDA VEIKTI DVI KARŠČIAVIMO KLINIKOS

Sostinėje antradienį atidaromos dvi karščiavimo klinikos, viena veiks Lazdynų poliklinikoje, kita – Naujosios Vilnios poliklinikoje, tačiau keičiamas registracijos būdas, pirmadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

„Šias poliklinikas pasirinkome kaip didžiausią pasirengimą turinčias poliklinikas ir patogiausiai galinčias įgyvendinti šiuos sprendimus“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Apie tokių klinikų įsteigimą Sveikatos apsaugos ministerija pranešė praėjusios savaitės pabaigoje.

Ministerija nurodo, kad į tokias klinikas galės būti siunčiami tik tie kvėpavimo takų infekcijos simptomus jaučiantys žmonės, kurie gaus savo šeimos gydytojo siuntimą, tačiau P. Poderskis teigia, kad pacientų registracija bus vykdoma, paskambinus į Karštąją liniją 1808.

„Labai svarbu, kad viskas būtų nuoseklu ir derėtų darniai su bendra sistema Lietuvoje, kad registracija būtų per 1808. Taip ir bus“, – kalbėjo Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius.

Anot P. Poderskio, savivaldybė su ministerija šį pakeitimą suderino.

„Tegul vienas kabinetas pakalba su kitu kabinetu. Akivaizdu, kad jie nesusikalba tarpusavyje“, – kalbėjo jis.

Ministerijos teigimu, Vilniaus miesto savivaldybė „puikiai žino“, kokia yra nustatyta tvarka, tačiau kodėl jos neketina laikytis – neaišku.

„Nežinau, kodėl Vilnius nusprendė kitaip dėliotis viską, ar jie tikrai įsigilinę į tai, kas tose klinikose vyks, nes tikrai viskas sudėliota papunkčiui. Pacientai, norėdami patekti į karščiavimo kliniką, turi kreiptis į savo šeimos gydytoją“, – BNS pirmadienį sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Neringa Mikėnaitė.

Kaip anksčiau skelbė SAM, karščiavimo klinikose pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos ir – jei reikia – paskiriamas gydymas.

Ministerija numato, kad į šias klinikas galės kreiptis 18–60 metų amžiaus pacientai, kurių temperatūra kreipimosi į šeimos gydytoją dieną bus 37,8⁰ C ir didesnė, taip pat jaučiantys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomus.

Kaip praneša SAM, viena karščiavimo klinika jau veikia Vilkaviškyje. Ji įsikūrusi Vilkaviškio ligoninėje.

GALERIJA

  • Sostinėje pradeda veikti dvi karščiavimo klinikos
  • Sostinėje pradeda veikti dvi karščiavimo klinikos
  • Sostinėje pradeda veikti dvi karščiavimo klinikos
  • Sostinėje pradeda veikti dvi karščiavimo klinikos
  • Sostinėje pradeda veikti dvi karščiavimo klinikos
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dar viena kvailystė

Tai reiškia kad ten visas personalas karščiuoja? Atsargiai pacientams. Visi turime termometrus, galim pasimatuoti temperatūrą, visi žinom kada kosėjam, ar sloguojam. Ar tik užsiregistravus galima matuoti temperatūrą ir kosėti. Tai kam šeimos gydytojai. Valdžios durnių laivas plaukia: tai skyriai psichiatrinėse ir priklausomybės ligoninėse, tai karantinas viešbučiuose, tai palapinės tepinėliui paimti, tai karščiavimo klinikos. Daug kvailos veiklos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS