Sostinės Juodojo kelio sankryžose – saugesnis eismo organizavimas | kl.lt

SOSTINĖS JUODOJO KELIO SANKRYŽOSE – SAUGESNIS EISMO ORGANIZAVIMAS

  • 1

Ketvirtadienį Gurių g. – Juodojo kelio ir Tolimosios g. – Juodojo kelio sankryžose pradėti taikyti nauji eismo valdymo sprendimai, kad visiems eismo dalyviams judėti būtų saugiau. Minėtos sankryžos yra atnaujintos – jose įrengti šviesoforai, pėsčiųjų šaligatviai ir dviračių tako atkarpa Tolimojoje g.

Gurių g. – Juodojo kelio ir Tolimosios g. – Juodojo kelio sankryžose jau veikia nauji šviesoforai. Sankryžose eismas reguliuojamas prisitaikant prie transporto srautų, naudojant transporto jutiklius. Taip pat Tolimosios g. – Juodojo kelio sankryžoje įrengta vaizdo stebėjimo kamera, reikalinga operatyvesniam eismo valdymui, situacijų stebėjimui.

Iki šiol sankryžose intensyviausiu metu vairuotojams buvo gana sudėtinga išvažiuoti iš šalutinių gatvių: iš Gurių g. – Juodojo kelio–Gurių g. sankryžoje, o iš Juodojo kelio – link centro, Juodojo kelio ir Tolimosios g. sankryžoje.

Gurių g. yra šalutinė gatvė, iš kurios eismas į Juodąjį kelią iki šiol vyko tik viena juosta, vairuotojams reikėdavo praleisti visus, važiuojančius Juoduoju keliu. Sankryžoje įrengus šviesoforus, kiekvieną ciklą dega žalias signalas ir yra lengviau atlikti posūkius į kairę, netrukdomai važiuoti ir dėl to išvengti besiformuojančių spūsčių. Sukant į dešinę įrengta nereguliuojama nuovaža su greitėjimo juosta įsilieti į Juodąjį kelią. Gurių g. ir Juodojo kelio sankryžoje važiuojant Juoduoju keliu nuo Tolimosios g. įrengta papildoma juosta atskirai reguliuojamam kairiajam posūkiui į Gurių, todėl pravažiuoti tiek tiesiai, tiek į kairę  yra patogiau ir saugiau.

Juodojo kelio ir Tolimosios g. sankryžoje taip pat atsiranda papildomos juostos ir yra apsaugoti manevrai į kairę iš Juodojo kelio į Tolimąją g. ir iš Tolimosios g. į kairę, į Juodąjį kelią. Todėl manevrai šios sankryžoje taip pat bus saugesni.

Pėsčiųjų saugumui ir patogumui Gurių g. sankryžoje naujai įrengtos pėsčiųjų perėjos – tiek einant per pagrindinę gatvę – Juodąjį kelią, tiek per šalutinę – Gurių g.

Tolimosios g. sankryžoje pėsčiųjų perėjos nuo šiol reguliuojamos šviesoforais, o perėja per Juodąjį kelią yra perkelta arčiau traukos centrų. Šioje sankryžoje įrengtos ir dviračių pervažos.

Pėstiesiems ir dviratininkams žalias signalas sankryžose užsidega paspaudus jiems skirtus mygtukus.

GALERIJA

  • Sostinės Juodojo kelio sankryžose – saugesnis eismo organizavimas
  • Sostinės Juodojo kelio sankryžose – saugesnis eismo organizavimas
  • Sostinės Juodojo kelio sankryžose – saugesnis eismo organizavimas
  • Sostinės Juodojo kelio sankryžose – saugesnis eismo organizavimas
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Apie sauguma

Nematau piesciuju salu viduryje! Tai turetu buti pirmas dalykas statomas norint saugumo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS