Sostinės ligoninėse savaitgalį padaugėjo dėl traumų besikreipiančių pacientų | kl.lt

SOSTINĖS LIGONINĖSE SAVAITGALĮ PADAUGĖJO DĖL TRAUMŲ BESIKREIPIANČIŲ PACIENTŲ

Lietuvoje įsivyravus žiemiškiems orams, savaitgalį Vilniaus ligoninėse padaugėjo pacientų, besikreipiančių dėl traumų.

Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė (RVUL) BNS antradienį informavo, jog į Skubios pagalbos skyrių atvykstančių pacientų ėmė daugėti nuo praėjusios savaitės vidurio, kai iškrito sniegas. 

„Traumas patyrusių pacientų srautas ypatingai išaugo praėjusį savaitgalį – sekmadienį į gydytojus ortopedus traumatologus pagalbos kreipėsi net 112 asmenų“, – teigiama ligoninės atsakyme.

Gruodžio mėnesio traumatologinių pacientų vidurkis siekė apie 55.

„Akivaizdu, kad tai yra žiemiškų pramogų aukos, nes besikreipiantys buvo jaunesnio amžiaus žmonės, vyraujančios traumos – dilbio kaulų, žastikaulio viršutinio kaulo lūžiai, čiurnos raiščių patempimai ar plyšimai, kulkšnių lūžiai, muštinės žaizdos“, – praneša ligoninė.

Pasak RVUL, plikledis ir kitos meteorologinės sąlygos turi didelį poveikį Skubios pagalbos skyriaus užimtumui.

„Tačiau pastaruoju metu mūsų medikams tokių išbandymų neteko patirti – galbūt dėl vėluojančios žiemos, o gal prisideda ir karantino reikalavimai, ribojantys žmonių judėjimą“, – pastebi ligoninės atstovai.

Vilniaus ligoninių atstovų teigimu, nors koronaviruso atvejai tarp personalo lieka iššūkiu, tačiau sergamumas šiuo metu nėra aukštas, anksčiau sirgę medikai grįžta į darbą, todėl tai didesnių problemų priimant pacientus nesukelia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS