Sostinės mokykloje – slogi nuotaika ir vaikų ašaros: po netikėtos žinios aštuntokus ištiko šokas | kl.lt

SOSTINĖS MOKYKLOJE – SLOGI NUOTAIKA IR VAIKŲ AŠAROS: PO NETIKĖTOS ŽINIOS AŠTUNTOKUS IŠTIKO ŠOKAS

  • 8

Vienos sostinės mokyklos aštuntokai pirmosiomis metų savaitėmis – šokiruoti. Paskutinius metus mokykloje besimokantys vaikai netikėtai išskirstyti į kitas klases, praneša LNK.

Vienos iš sostinės mokyklų aštuntokai per nuotolinį karantininį mokymą, pasiilgę gyvo bendravimo su bendraklasiais, antrą mokslo metų savaitę išgirdo netikėtą žinią.

Kai kurie vaikai nori išeiti iš šitos mokyklos dėl paties direktoriaus. Jis vaikšto be kaukės, rėkia, pirmokus gaidžiais vadina.

„Po keturių pamokų atėjo pavaduotoja, pasakė: bus bloga naujiena. Visus išskirstė po kitas klases, visi pradėjo verkti, niekas nenori“, – kalbėjo viena moksleivė.

„Pasakė: neverkite, dvi dienas paverksit ir viskas bus gerai“, – antrino kita. Ji sakė, kad nebuvo pasiūlyta nei psichologo pagalba.

Apie klasės išskaidymą išgirdę moksleiviai puolė skambinti tėvams.

„Man paskambino, pradėjo verkti: mama, mus išskirstė. Sakau: kaip išskirstė? Sako: atėjo ir išskirstė. Sakau: tai ką daryt? Visi verkia. Ką mums daryti? Neįsivaizduoju netgi. Nenori eiti į mokyklą“, – piktinosi vienos aštuntokės mama Ingrida Buiko.

Laikinasis mokyklos vadovas Audrius Pupelis aiškino, kad išlaikyti ketvirtą aštuntokų klasę nebeapsimoka: „Pernai metais klasėje buvo aštuoniolika vaikų. Vienu momentu, praktiškai per savaitę ar dvi, išėjo trys vaikai, klasėje liko penkiolika vaikų. Mes jau į pinigėlius nebeišsitenkame“.

„Kai kurie vaikai nori išeiti iš šitos mokyklos dėl paties direktoriaus. Jis vaikšto be kaukės, rėkia, pirmokus gaidžiais vadina“, – pasakojo mokinė.

Grupelė tėvų nuėjo pas mokyklos vadovybę aiškintis, ką gali padaryti, kad klasė būtų išsaugota.

„Buvo pakeltas balsas ir pasakyta: nieko daryti nereikia, viskas yra nuspręsta“, – sakė klasės tėvų komiteto pirmininkė Olga.

Pasakė: neverkite, dvi dienas paverksit ir viskas bus gerai.

Tėvai piktinasi, kad apie klasės išskaidymą nebuvo pranešta iš anksto, neatsiklausta jų nuomonės.

„Trūksta žodžių. Čia žiaurumas vaikų atžvilgiu. Buvo pasielgta neteisingai. Mano manymu, turėtų būti kažkoks susirinkimas pranešti tėvams“, – kalbėjo Olga.

Mokyklos pinigus gauna ne už mokinių, o už klasių skaičių, o penktose–dvyliktose klasėse moksleivių gali būti iki 31. Tad, anot Vilniaus savivaldybės, kuriai pavaldi mokykla, joje jau pernai turėjo būti ne keturios, o trys dar septintokų klasės.

„Pernai mokykla turėjo keturias septintokų klases, tačiau mokinių skaičius buvo 87, kas, po 30 skaičiuojant, sutelpa į tris klases. Mokykla jau dirbo daugiau, negu gavo finansavimo“, – komentavo Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Tačiau dėl to, kaip bus išskirstyta klasė, savivaldybė turi pastabų.

„Klasės pasikeitimas ir vaikams, ir tėvams – jautrus klausimas, visi tą suprantame. Manau, kad iškomunikuoti tuos dalykus, paaiškinti iš anksto yra labai reikalinga“, – pridūrė T. Gulbinas.

Švietimo ministerija patvirtino: pagal mokinių skaičių šioje mokykloje pakaktų trijų aštuntų klasių. Tačiau mažinti jų skaičių jau prasidėjus mokslo metams nederėtų.

„Tokių dalykų rugsėjo viduryje neturėtų nutikti. Šitie dalykai turi išsispręsti iki rugsėjo 1 d. Po rugsėjo 1 d., net atsitikus taip, kad keli vaikai paliko ir dėl to klasė galėtų išsiskirstyti į kitas klases, tokių dalykų neturėtų būti“, – sakė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovas Aidas Aldauskas.

Vis dėlto, anot ministerijos atstovo, tėvams bei vaikams derėtų nusiraminti. Jei pasirinkta ši mokykla, vadinasi, tenkina jos ugdymo kokybė ir neturėtų būti svarbu, A ir C klasėje vaikas mokosi.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

rado problemą

pamenu ir mūsų klasę išskirstė. Na ir kas?

kavianskas

Mano laikais astuntokai neverkdavo o apie priesinga lyti galvodavo...

regina

Cia ne tiek vaikai verkia kiek patys tevai nezino ko nori is mokyklu Veskit i privacias mokyklas jeigu nepatinka tokia tvarka man net bloga skaityti apie tokius tevus Jau tie ju reikalavimai tai net direktoriui neleidzia tvarkytisavo darbo Geriau ziuretu kaip vaikai mokosi o ne kur mokosi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS