Sostinės savivaldybė pirks būstus vaikų globos namų šeimynoms | kl.lt

SOSTINĖS SAVIVALDYBĖ PIRKS BŪSTUS VAIKŲ GLOBOS NAMŲ ŠEIMYNOMS

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybė vykdo Vaikų globos sistemos pertvarką, kuria siekia, kad likę be tėvų globos vaikai gyventų šeimose ar bendruomenėje mažose grupėse – šeimynose. Šiuo metu ieškoma būstų, kuriuos įsigijusi, savivaldybė juose apgyvendintų bei padėtų įsikurti vaikų globos šeimynoms, o išformuoti globos namų pastatai būtų panaudoti kitoms svarbioms miesto reikmėms, pavyzdžiui, darželiams, įsikurti.

Šiais metais Vilniuje jau buvo išformuoti pirmieji vaikų globos namai – iš Vilniaus „Žolyno“ vaikų globos namų į mieste esančius butus išsikėlė trys šeimynos, butuose kartu su socialiniais darbuotojais bei jų padėjėjais gyvena 24 vaikai (kiekviename – apie 8 vaikus). Šiuo metu 4 savivaldybės vaikų globos namuose gyvena apie 145 vaikai. Vilniaus savivaldybė tikisi, kad netolimoje ateityje visos Vilniaus globos namų šeimynos galės gyventi butuose, bendruomenėse, šeimos aplinkoje.

Savivaldybė kviečia vaiko poreikiams neabejingus vilniečius parduoti savo turimą laisvą butą ar namą šeimynai įsikurti. Artimai šeimai aplinkoje globojami vaikai lengviau pritampa visuomenėje ir pasiruošia savarankiškam gyvenimui. Šeimynos, prižiūrimos socialinių darbuotojų bei jų padėjėjų, gyvena tvarkingai ir draugiškai, namai yra nuolat prižiūrimi ir tvarkomi.

Jūsų siūlomas parduoti būstas turėtų būti apie 105-130 kv. m., 5-6 kambarių,  su dviem vonios ir tualeto kambariais. Vilniečius, galinčius ir norinčius parduoti būstus šeimynoms, prašome kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos departamento Socialinės paramos skyriaus vyriausiąją specialistę Jurgitą Zabotkienę tel.: 8 5 211 2231, el. paštu: jurgita.zabotkiene@vilnius.lt.

GALERIJA

  • Sostinės savivaldybė pirks būstus vaikų globos namų šeimynoms
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS