Sostinės vaikų darželiai nebegalės rinkti pinigų iš vaikų tėvų | kl.lt

SOSTINĖS VAIKŲ DARŽELIAI NEBEGALĖS RINKTI PINIGŲ IŠ VAIKŲ TĖVŲ

  • 1

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį 4,4 mln. eurų padidino finansavimą darželių reikmėms ir patvirtino naują tvarką, pagal kurią iš tėvų nebegalės būti renkami pinigai.

„Šiemet pirmą kartą savivaldybė skyrė ypatingai ženklias sumas darželių turto atnaujinimui. (...) Taip pat noriu pabrėžti, kad jokios rinkliavos būtinoms prekėms nė viename darželyje nėra privalomos. Jei kas nori padėti darželiui savo noru – prašom. Tačiau darželiai, reikalaujantys pinigų, nes neva jų neužtenka popieriui, pieštukams, muilui ar tualetiniam popieriui, tai daro nepagrįstai ir neteisėtai“, – Vilniaus savivaldybės pranešime teigia Vilniaus meras Remigijus Šimašius. 

Pagal naują tvarką, ikimokyklinio ugdymo įstaigoms neleidžiama nelegaliai rinkti rinkliavų, nes nuo šiol visos reikalingos priemonės bei darželinukų maitinimas bus kompensuojamas tik savivaldybės lėšomis. 

Anot savivaldybės, pertvarkos imtasi reaguojant į gautas įvairias tėvų užklausas ir atsiliepimus dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaiko ugdymo reikmėms tenkinti skirto mokesčio panaudojimo. Tėvams nebūdavo aišku, kokioms reikmėms šis mokestis yra naudojamas, taip pat buvo gauta ir daug nusiskundimų iš tėvų dėl papildomų rinkliavų. 

Naujoje mokesčio už darželį tvarkoje aiškiai įvardytos ugdymo reikmės ir kitos išlaidos, reikalingos ugdymo procesui užtikrinti. Apraše taip pat išsamiau detalizuota mokesčio už vaiko išlaikymą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tvarka, aiškiai apibrėžtas įvairių lengvatų taikymas šeimoms bei įteisintas draudimas nelegaliai rinkti rinkliavas. 

Nauja mokesčio už darželį tvarka įsigalios nuo šių mokslo metų pradžios.

GALERIJA

  • Sostinės vaikų darželiai nebegalės rinkti pinigų iš vaikų tėvų
  • Sostinės vaikų darželiai nebegalės rinkti pinigų iš vaikų tėvų
  • Sostinės vaikų darželiai nebegalės rinkti pinigų iš vaikų tėvų
  • Sostinės vaikų darželiai nebegalės rinkti pinigų iš vaikų tėvų
Sauliaus Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O iki šiol jiems tai buvo leista?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS