R. Šimašius: tikiuosi, kad Vyriausybė neišsižadės savo pažadų dėl nacionalinio stadiono | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS: TIKIUOSI, KAD VYRIAUSYBĖ NEIŠSIŽADĖS SAVO PAŽADŲ DĖL NACIONALINIO STADIONO

Apeliaciniam teismui antradienį pripažinus, kad nacionalinio stadiono koncecijos procesas galės būti toliau vykdomas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikisi, kad Vyriausybė laikysis savo pažadų.

„Teismo sprendimas labai džiugus. Esu labai patenkintas, kad atvertas kelias daugiafunkcio komplekso statybai, įskaitant nacionalinį stadioną“, – žurnalistams antradienį sakė R. Šimašius.

„Noriu pasidžiaugti dėl dviejų priežasčių: Vilniuje gali atsirasti nacionalinis stadionas ir daugiafunkcis kompleksas, kas ypač aktualu šiandien, kai reikia ekonomiką skatinti ir vystyti. Tas yra geras laikotarpis, tikiu, kad Vyriausybė neišsižadės savo pažadų, nesudreifuos ir tie susitarimai, kurie priimti, bus vykdomi. Su Vyriausybe artimiausiu metu šnekėsimės apie tai“, – pridūrė Vilniaus meras.

Pasak jo, Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) „bandė performuoti teisinę praktiką apie viešą ir privačią partnerystę.“

„Labai džiaugiuosi, kad teismas išgirdo mūsų argumentus, ir tai reiškia, kad vieša ir privati partnerystė galės sklandžiau vykti, neužstrigs biurokratiniuose gniaužtuose“, – sakė R. Šimašius.

Jo teigimu, iš Vyriausybės indikacijų, ką reikėtų keisti, kol kas nėra.

„Jei Vyriausybė pasakys, kad darome derybų etapą iš naujo, teoriškai tas įmanoma, bet tai gresia viso proceso sustabdymu, bet tikiuosi, kad Vyriausybė visa tai supranta ir liks prie ankstesnės Vyriausybės prisiimtų įsipareigojimų“, – sakė R. Šimašius.

Pasak jo, privatus partneris taip pat kol kas laikosi to, kad įsipareigojimai galioja.

„Privatus partneris koncesininkas kol kas laikosi to, kad įsipareigojimai galioja. Natūralu, kad per tiek laiko gali pasikeisti, bet kol kas galioja“, – nurodė Vilniaus meras.

Antradienį Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad VPT vertinimo išvada dėl nacionalinio stadiono koncesijos konkurso buvo panaikinta pagrįstai.

Teisėjų kolegija nustatė, kad VPT netinkamai taikė koncesijos teisėtumo vertinimui aktualias teisės normas, neatliko visapusiškos ginčo koncesijos projekto teisinių santykių analizės, todėl netinkamai atliko teisinį nustatytų faktų vertinimą.

Praėjusių metų gegužę VPT parengė išvadą, kurioje teigiama, kad nacionalinio stadiono sutartis turi būti anuliuota. Savivaldybė išvadą apskundė.

Vilniaus miesto taryba Daugiafunkcio komplekso sutartį galutinai patvirtino 2019 metų gruodžio viduryje.

Bendra Daugiafunkcio komplekso ant Šeškinės kalvos kaina siekia 93,2 mln. eurų, tačiau, praradus ES finansavimą ir vietoje to pritraukus privataus kapitalo fondų valdytoją „BaltCap“, sutarta mokėjimą išdėstyti per 25 metus. Tokiu būdu bendra sumokėta suma siektų 155,9 mln. eurų.

Privati investuotoja bendrovė „Axis Industries” planavo pastatyti ne mažiau kaip 15 tūkst. vietų futbolo stadioną, Sporto muziejų. Komplekse taip pat atsirastų 300 vietų vaikų darželis, kultūros ir ugdymo veiklų centras, biblioteka.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Stadionas ne litovcu jegoms pastatyti.

Ivan

Simašius

Kaip paseno,liko tik raudona nosis po skyrybų.

A

Pirma merai turi nustot makles sukt cia ir tave Simasiau liecia,o paskui jau kalbet su vyriausybe del statybu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS