Stebisi laikinai pasikeitusiu Vilniumi: jausmas kaip per karantiną | kl.lt

STEBISI LAIKINAI PASIKEITUSIU VILNIUMI: JAUSMAS KAIP PER KARANTINĄ

  • 10

Dirba daugybe pareigūnų, kad užtikrintų saugumą ir sklandų delegacijų kortežų judėjimą. Vilniaus mieste eismas griežtai reguliuojamas, važiuoja delegacijos, pėstieji turi palaukti ir tik gavę policijos leidimą gali kirsti kelią, praneša LNK.

„Mes su dukra čia atvažiavome nuo paties ryto. Matėme snaiperius. Toks už širdies griebiantis jausmas“, – dalijosi praeivė.

Į centrą važiuojantys automobiliai tikrinami su šunimis.

„Vienoje vietoje nesame matę tiek pajėgų. Moteriškas smalsumas pamatyti ginklus“, – kalbėjo mergina.

Kai kurie žmonės bandė paaiškinti pareigūnams, kad skuba į darbą, kiti draudimų nepaisė. Į centrą atvykę su dviračiais, panašu, apie eismo ribojimus negirdėjo. Žmonėms tenka nulipti ir vestis dviračius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Nors centre veiksmo kaip niekada daug, tačiau dėl sumažėjusio transporto žmonės sako, kad jausmas kaip per karantiną. Kas šiomis dienomis neištvėrė be automobilių, strigo kamščiuose. Vairavimo instruktorius šiandien galvojo visai atsisakyti pamokų.

Ekspertai primena, kaip vairuotojams elgtis pamačius svečius važiuojančius su švyturėliais ir sirenomis.

„Jų užduotis užtikrinti kortežo saugumą, o ne mūsų, todėl svarbu nesipainioti jiems po kojomis“, – pasakojo vairavimo instruktorius Artūras Pakėnas.

Policija kol kas rimtesnių incidentų nefiksavo, bet kibernetinių atakų ir nuo vakar gyventojams siunčiamų netikrų žinučių buvo.

Svarbu nesipainioti jiems po kojomis.

„Vienas apie neteisėtą mitingą katedros aikštėje, taip pat apie galimas riaušes. Dar viena žinutė buvo apie tai, kad liepos 11-12 dienomis Vilniuje bus išjungtas internetas ir elektra. Matome, kad tam tikri kibernetiniai išpuoliai tikrai vyksta“ , – kalbėjo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Viename iš reklaminių stendų vakar buvo parodytas vaizdo įrašas, kuriame prezidentas Joe Bidenas suklumpa.

„Tai buvo seni, archyviniai kadrai, pateikti, sumontuoti, kur jis klumpa, krenta“, – komentavo R. Matonis.

Pareigūnai patikina, kad kibernetinės atakos valdomos sėkmingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ilona

Viskas vyko puikiai! Nieko neatsitiko , kad tas kelias dienas buvo apribojimai. Reikia tik didžiuotis, kad tokia maža šalis , kaip Lietuva- sulaukė išskirtinio pasaulio dėmesio.

To Klausimas

Tai pagal tave natovcai tai spalvotieji kurie tvirkina vaikus? Todel celofanas turejo pries jos protestuoti?

Klausimas

Idomu kodel celofanas su savo tarybine mokytoja drauge nejo pademonstruoti pries Nato ir JAV? Pabijojo buti nusauti kaip sunys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS