Sujudimas geležinkelio stotyje: kilo įtarimų, kad traukiniu vyksta Rusijos kariai | kl.lt

SUJUDIMAS GELEŽINKELIO STOTYJE: KILO ĮTARIMŲ, KAD TRAUKINIU VYKSTA RUSIJOS KARIAI

  • 4

Vilniaus geležinkelio stotyje ketvirtadienį buvo sustiprintas saugumas kilus įtarimams, kad į Karaliaučiaus kraštą gali būti gabenami Rusijos kariuomenės šauktiniai.

Vilniaus geležinkelio stotyje ketvirtadienį buvo sustiprintas saugumas kilus įtarimams, kad į Karaliaučiaus kraštą gali būti gabenami Rusijos kariuomenės šauktiniai.

Kaip žurnalistams Seime sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, patikrinus traukinį paaiškėjo, jog juo vyko ne kariai, o jūrininkų mokyklos studentai. Jie buvo praleisti į Karaliaučių.

„Mes visada pakankamai atidžiai žiūrime, kas važiuoja traukiniu. Yra tranzito susitarimas, ir pagal jį yra ribotas važiuojančių karių skaičius. Buvo gautas signalas, kad važiuoja daug jaunų žmonių, galėjo būti įtarimas, kad galbūt važiuos ir kariai. Tokiu atveju paprastai traukinys sustabdomas, kariai išlaipinami ir grąžinami. Tokių atvejų yra pasitaikę, bet šiuo atveju važiavo jūreivių mokyklos studentai, jie buvo praleisti“, - sakė J.Olekas.

Pasak jo, šiuo atveju tranzito susitarimo pažeidimų nebuvo.

„Pažeidimo nebuvo, yra karinės mokyklos, yra ir jūrininkų mokyklos, šiuo atveju vyko jūrininkų mokyklos studentai, kurie nėra kariškiai“, - sakė ministras.

Naujienų portalas lrytas.lt ketvirtadienį pranešė, kad gavus informacijos apie galimą Rusijos kariuomenės šauktinių gabenimą per Lietuvą į Karaliaučiaus kraštą ketvirtadienį Vilniuje gausios policijos specialiųjų pajėgų ir pasieniečių pajėgos apsupo Vilniaus ir Naujosios Vilnios geležinkelio stotis.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas iš dalies šią informaciją patvirtino.

„Iš Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento darbuotojų buvo gauta informacija, kad tuo traukiniu vyksta daug jaunų, šaukiamojo amžiaus vaikinų. Dėl to buvo sustiprintos pajėgos. Mūsų pareigūnai patikrino traukinį, bet visi keleiviai turi galiojančius dokumentus, vizas. Mes jiems priekaištų neturime, nepraleisti per mūsų teritoriją negalime“, – sakė R.Pukinskas.

Vilniaus stotyje sustojusį traukinį stebėjo Vilniaus policijos ir pasieniečių pareigūnai. Sąstatas buvo patikrintas, nieko įtartino nepastebėta. Iš Vilniaus į Karaliaučių traukinys išvyko pagal grafiką.

Rusija antradienį paskelbė ginkluotųjų pajėgų kovinės parengties patikrinimą kai kuriuose šalies regionuose, įskaitant Karaliaučių, į kurį per pratybas perkelta naikintuvų, bombonešių ir raketų kompleksų „Iskander“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tam Lukaa

o kada gi baigsis NATO ir ES kantrybė? laukiu nesulaukiu, kada gi ruskiams bus nutrauktas priėjimas prie SWIFT, kada juos pagaliau ištrenks iš JT, nes šalis grobikė neturi teisės ten būti. O tuomet tu galėsi giedoti himnus teroristinei valstybei, o gal ir pats ten išsinešdinsi, juk tavo visa giminė yra ruskyne.

Kęstui

Sapnavai ar anuse išsigūglinai šitas nesamones?

Kęstas Br.

Visuomenei privalome paaiškinti, kam mums reikalingi neprofesionalai kariai: Valdantieji teigia, kad dauguma mūsų šauktinių turi apsimesti savanoriais, kuriuos leidžiama pasiųsti į bet kokią karo vietovę, net ir Ukrainoje (neva tai savanoriškai). Šiuolaikiniame kare profesionalai kariai turi pakankamai priemonių, kad apsupti ir sunaikinti bet kokias lengvai ginkluotų, todėl teoriškai pavojingų, neprofesionalų grupes. Kaip rodo šių metų Debalcevės ir kitų mirties katilų istorija Ukrainoje, neprofesionalai kariai tokioje situacijoje arba pabėga demoralizuoti, arba greitai žūva, ir jų lavonai tampa valkataujančių dėl pairusios tvarkos šunų ėdalu. Mes teigiame, kad neprofesionalų karių mums reikia daugiau. Visuomenei privalome paaiškinti, kam reikia daugiau. Kad visi valkataujantys šunys karo vietovėje būtų sotūs? Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS