T. V. Raskevičius džiaugiasi įvykusiomis „Baltic Pride“ eitynėmis: meilė nugalės | kl.lt

T. V. RASKEVIČIUS DŽIAUGIASI ĮVYKUSIOMIS „BALTIC PRIDE“ EITYNĖMIS: MEILĖ NUGALĖS

Laisvės partijai priklausantis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius džiaugiasi šeštadienį sostinėje įvykusiomis „Baltic Pride“ eitynėmis bei teigia nesureikšminantis, kad renginyje nepasirodė Lietuvos vadovai. Anot jo, svarbiau ne dalyvavimas renginiuose, tačiau palaikymas balsavime.

„Vertinu labai pozityviai ir tai yra ne tik Vilniaus, tačiau visos Lietuvos šventė. Ir pagrindinė šio renginio žinutė yra labai paprasta – meilė nugalės“, – Eltai teigė T. V. Raskevičius.

Be to, tai, kad eitynėse nepasirodė nei prezidentas Gitanas Nausėda, nei premjerė Ingrida Šimonytė, nei Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, jis nesureikšmina. Anot T. V. Raskevičiaus, svarbiau ne dalyvavimas renginiuose, tačiau palaikymas balsavimo metu.

„Jie tikriausiai renginiuose dalyvauja pagal savo darbotvarkę, o dalyvavusių politikų tikrai netrūko. Laisvės frakcijos didžioji dalis renginyje dalyvavo. Tai manau, kad svarbu ir dalyvavimas renginiuose, bet svarbiausia balsavimas Seime, kuris iš tiesų keičia šios bendruomenės teisinę padėtį“, – pridūrė jis.

Seimo pirmininkės atstovė spaudai Ilona Petrovė Eltai sakė, kad V. Čmilytė-Nielsen eitynėse dalyvauti neketina, nes tą dieną bus išvykusi iš sostinės. Prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis taip pat teigė, kad šalies vadovas eitynėse nedalyvaus. Tokio sprendimo jis nedetalizavo.

Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė tvirtino, kad premjerė eitynėse taip pat nedalyvaus. Kaip aiškino ji, šeštadienį Vyriausybės vadovė turi kitų įsipareigojimų. Vis tik, R. Jakilaitienė pabrėžė, kad I. Šimonytė nuoširdžiai sveikina visus eisenoje dalyvausiančius piliečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Ble i snukius

paziuri, vienu isgamu issigimeliu!!

Kokia

meile sutrauka tu , savo vaika lezbem palikes, kokia meile isgamos savanaudziai.Sutraukas tie vaikai uzauge jus zudys!!! laukiu nesulaukiu, tuoj ta banga ateis, jau girdisi daug nepasitenkinimu, savo py de rais tevais. Zudys!!!

liuks

Pasikakino, užsiganėdino, pasitenkino. Tik beždžionių raupų dar trūksta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS