Teisėsaugos prašoma įvertinti žvyrkelio Trakų rajone asfaltavimo aplinkybes | kl.lt

TEISĖSAUGOS PRAŠOMA ĮVERTINTI ŽVYRKELIO TRAKŲ RAJONE ASFALTAVIMO APLINKYBES

  • 0

Susisiekimo ministerija prašo teisėsaugos įvertinti galimus įstatymų pažeidimus, buvusiam ministrui Jaroslavui Narkevičiui pernai skyrus pinigų kelio Šklėriai–Aluona asfaltavimui Trakų rajone.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros taip pat prašoma išsiaiškinti, ar nebuvo darytas politinis spaudimas tuometinei Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovybei atlikti neteisėtus veiksmus, pranešė ministerija.

Ministro Mariaus Skuodžio teigimu, atlikus vidaus auditą dėl kelių finansavimo iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso pasekmių mažinimo priemonių plano, kyla abejonių dėl kai kurių 2020-aisiais ministerijos priimtų sprendimų.

„Daug įrodymų, kad bent dėl vieno objekto – kelio remonto Trakų rajone – LAKD vadovybė patyrė politinį spaudimą imtis galimai neteisėtų veiksmų. Todėl perduodami medžiagą ir kreipdamiesi į teisėsaugos institucijas, prašome įvertinti visas aplinkybes, kad neliktų neatsakytų klausimų“, – pranešime sakė M. Skuodis.

J. Narkevičius pernai birželį skyrė 366,3 tūkst. eurų 1 km ilgio keliui Šklėriai-Aluona I, nors LAKD informavo ministeriją, jog kelias neatitinka aprašo, be to, projektą buvo būtina įgyvendinti iki lapkričio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS