Teismas įpareigojo „Hanner“ ištaisyti broką sostinės daugiabutyje | kl.lt

TEISMAS ĮPAREIGOJO „HANNER“ IŠTAISYTI BROKĄ SOSTINĖS DAUGIABUTYJE

  • 4

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ turi neatlygintinai ištaisyti broką daugiabutyje sostinės Jeruzalės mikrorajone, kurį gyventojai įvertino 106,8 tūkst. eurų. Taip nusprendė Vilniaus apygardos teismas, iš dalies tenkinęs butų savininkų ieškinį.

„Teismas, išanalizavęs įrodymus ir paskirtos ekspertizės paaiškinimus, konstatuoja, jog jų pakanka išvadai, jog pastate ir butuose yra defektų. Plėtotoja nepaneigė parduotų daiktų netinkamos kokybės bei neįrodė, kad defektai galėjo atsirasti dėl netinkamo turto eksploatavimo. Teismas daro išvadą, kad yra pagrindas įpareigoti „Hanner“ neatlygintinai ištaisyti daugiabučio defektus ir jų atsiradimo priežastis“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas įpareigojo bendrovę sutvarkyti sutrūkinėjusias pastato sienas laiptinėse, vidaus pertvaras ir išorės sienas dalyje butų, užsandarinti tarpus tarp langų, sutvarkyti apdailą ir drėgmės bei pelėsio atsiradimo priežastis voniose dalyje butų, sutvarkyti monolitinių konstrukcijų deformacines siūles fasade ir požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, kurioje taip pat sutvarkyti hidroizoliaciją.

Šį sprendimą dar galima skųsti per 30 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui.

Teisme daugiabučio gyventojai taip pat siekė, kad bendrovė būtų įpareigota sutvarkyti netinkamai įrengtą vandens nutekėjimą nuo balkonų.

Anot butų savininkų, jie pranešė plėtotojai apie 2006 metais Kviečių g. 4 pastatyto namo defektus, tačiau ši juos taisyti atsisakė. „Hanner“ teigimu, pastato problemas turėjo spręsti namo administratorius – bendrovė „Namų priežiūros centras“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Seniai

sakiau,kad avulis- GNYDA

Nu

Ne ukrainiečiai kalti, o kaimiečio Avulio išsipisinejimas.

nuomone

matyt ukrainieciu darbas jiems moka mazai tai taip ir dirba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS