Teismas uždraudė pasirašyti nacionalinio stadiono koncesijos sutartį | kl.lt

TEISMAS UŽDRAUDĖ PASIRAŠYTI NACIONALINIO STADIONO KONCESIJOS SUTARTĮ

  • 3

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį uždraudė sostinės savivaldybei pasirašyti sutartį su koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“ dėl Nacionalinio stadiono koncesijos, BNS patvirtino savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Tokį sprendimą Vilniaus apygardos teismas priėmė iš konkurso pašalintos bendrovės Vilniaus nacionalinis stadionas prašymu.

Vilniaus nacionalinis stadionas teismo prašė sustabdyti visas koncesijos konkurso procedūras, įpareigoti  savivaldybę bei Kūno kultūros ir sporto departamentą nesudaryti koncesijos sutarties su „Axis industries“, iki bus priimtas galutinis teismo sprendimas byloje, kurioje įmonė prašo ją gražinti į konkursą.

Teismas bendrovės prašymą patenkino tik iš dalies – jis nesustabdė visų konkurso procedūrų, tik nurodė, jog kol kas negalima pasirašyti sutarties.

„Bendrovė neįrodė, jog pritaikius laikinąsias apsaugos priemones visuomenei gali kilti reali žala ir jog visuomenės intereso tenkinimas reikalauja ypatingos skubos, taip pat jog būtų prarastas ES finansavimas ir dėl to projektas apskritai žlugtų. Teismas nutarė iš dalies tenkinti bendrovės prašymą ir įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę bei Kūno kultūros ir sporto departamentą nesudaryti koncesijos sutarties“, - BNS informavo teismas.

Nieko kito ir nesitikėjome. Tačiau svarbu, kad procedūros tęstis gali ir mes jas tęsime.

Sprendimą per 7 dienas galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pasak P. Poderskio, savivaldybė planuoja jį skųsti, tačiau tai neužkerta kelio toliau derinti sutarties sąlygas su konkurso laimėtoja bei miesto taryboje.

„Nieko kito ir nesitikėjome. Tačiau svarbu, kad procedūros tęstis gali ir mes jas tęsime. Teismas uždraudė pasirašyti sutartį, visa kita, kas su ja susiję – derybos, tarybos sprendimai, kurie gali būti reikalingi, su tuo mes toliau dirbsime. O šitą sprendimą esame įvertinę ir atitinkamai reaguosime“, – BNS sakė jis.

Konkurso komisija Vilniaus nacionalinį stadioną antrą kartą iš pirkimo pašalino sausio pabaigoje dėl nepakankamos kvalifikacijos ir galbūt melagingai teiktų duomenų. Anot savivaldybės, įmonė per daugiau nei du mėnesius taip ir nepateikė įrodymų, kad jos ar jos partnerių pajėgumai yra realūs, užtikrinti ir pakankami sėkmingam projekto įgyvendinimui, o tai darydama klaidino vertinimo komisijos narius ir ekspertus.

Vasario pabaigoje Vilniaus taryba pritarė 79,9 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono statybų sutarčiai su „Axis industries“. Ją planuota pasirašyti per mėnesį.

Pagal projektą, komplekse su stadionu dar būtų lengvosios atletikos aikštė, įvairios treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės, vaikų darželis, biblioteka.

Planuojama, kad 36,5 mln. projekte investuos valstybė, 33,5 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos parama, 2,96 mln. – savivaldybės lėšos.

Tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną sostinės Šeškinės mikrorajone bandoma pastatyti nuo 1987-ųjų, pastarąjį kartą statybos pradėtos 2008-aisiais, tačiau sustabdytos nutraukus finansavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

lkl

Kas per velnias su tuo stadionu-40 metų nesugeba pasatatyti normalaus stadiono.Ar čia visiška valdžių nekompetencija,ar atkatai neatitinka reikalavimų.Jeigu vienas norės statyti,kitas jį apskūs,tai čia pasaka be galo.

rukas

Prabuvo tiek laiko be stadijono ,nelabai jis ir reikalinas .Geriau uz tuos pinigus vaiku darzeliu pristatytu.

Olis

Pralaimėjot, tai susitaikykit su tuoj ir baikit stabdyti svarbius projektus..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS