Tęsiami susisiekimo infrastruktūros darbai Žalgirio gatvėje: dalies medžių pašalinimo neišvengta | kl.lt

TĘSIAMI SUSISIEKIMO INFRASTRUKTŪROS DARBAI ŽALGIRIO GATVĖJE: DALIES MEDŽIŲ PAŠALINIMO NEIŠVENGTA

  • 0

1,1 km ilgio dviračių tako atkarpa ir saugi viešojo transporto stotelė su įvaža – Žalgirio gatvėje tęsiami susisiekimo infrastruktūros, svarbios besirenkantiems keliauti dviračiu ar viešuoju transportu, darbai. Juos planuojant nepavyko išvengti dalies medžių šalinimo. Kompensacinės priemonės jau numatytos – baigus darbus suplanuotas gausus visos Žalgirio gatvės apželdinimas ir medžiais, ir krūmais.

Projekto vykdytojai į Vilniaus miesto savivaldybę šių metų vasario mėnesį kreipėsi dėl 33 medžių šalinimo. Savivaldybės iniciatyva atlikus 2018 m. statybos leidimą gavusio projekto vertinimą, jis pakoreguotas, taip bus išsaugoti 24 medžiai, tarp jų – ir viena didelė tuopa. Šalinti tenka devynis kaštonus, vienas jų – nudžiūvęs.

Du medžiai kertami ties Širvintų g. šviesoforu, kad pėstieji galėtų saugiai pereiti per gatvę. Šešių medžių neliks Žalgirio gatvėje ties viešojo transporto stotele, vieno medžio atsisakyta įrengiant privažiavimą prie Žalgirio g. 112 A ir 114 pastatų.

Pagal projektą, baigus Žalgirio gatvės atnaujinimo darbus planuojama joje pasodinti penkiolika akacijų, 24 alyvas ir daugiau nei tūkstantį lanksvų. Bet savivaldybės želdinių specialistai mato galimybę sodinamų medžių skaičių padvigubinti.

Būsimasis dviračių takas yra pagrindinio miesto takų tinklo dalis. Jis susijungs su takais palei Linkmenų gatvę bei su takais, einančiais link Saltoniškių g. ir su Žirmūnais – Rinktinės, Tuskulėnų, Minties gatvėmis, taip pat statoma Kernavės gatve, taip, kad judėti dviračiu būtų patogu visomis kryptimis.

Pabaigus darbus (įskaitant ir Kernavės g., o ateityje ir Kalvarijų g. link Šiaurės g.), praktiškai bus baigtas pagrindinių takų tinklas šioje miesto dalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS