Tęsiant žiedinės sankryžos įrengimą Gariūnuose – prekeivių protestai | kl.lt

TĘSIANT ŽIEDINĖS SANKRYŽOS ĮRENGIMĄ GARIŪNUOSE – PREKEIVIŲ PROTESTAI

  • 6

Ties Gariūnais tęsiant žiedinės sankryžos įrengimą ir siekiant aptverti darbams reikalingą teritoriją, trečiadienį čia vėl vyko turgaus prekeivių protestai.

„Tęsiami sankryžos įrengimo darbai ir buvo nuspręsta pasitelkti padedant rangovui viešąją tvarką, policiją, kruopščiai viską padaryti, kad nebūtų nukentėjusiųjų, susistumdymų“, – BNS sakė sostinės mero patarėjas Karolis Žukauskas.

Anot jo, nuvykus buvo nuardyta didesnė dalis tvoros, kuri trukdė aptverti statybvietę. K. Žukausko teigimu, statybų teritorijoje liko teisiškai savininko neturintys pastatai – kavinė, apsaugos postas, septynios palapinės, du kioskai.

„Antstolis buvo, fiksavo, leido išsinešti daiktus. Bus duotas laikas objektus pasitraukti“, – teigė K. Žukauskas.

Ties statybviete rinkosi pasipiktinę prekeiviai. Kai kurie jų, anot patarėjo, bandė trukdyti, kabinosi ant vartų ir kybojo apie pusvalandį.

„Bandė trukdyti, vadovybės klaidinami, kad turgų naikina, tačiau darbai susiję su sankryžos įrengimu“, – kalbėjo patarėjas.

Rimtesnių incidentų ir sužalojimų ties Gariūnais trečiadienį pavyko išvengti.

Konfliktas Gariūnų turgavietėje kilo Vilniaus savivaldybei pradėjus žiedinės sankryžos įrengimo darbus. Anot sostinės mero patarėjo, turgavietės vadovybės dvejus metus buvo prašoma patraukti turgaus pakraštyje, ant valstybinės žemės atsidūrusius objektus. Tai padaryti savivaldybė susitikimo metu dar kartą paprašė antradienį.

Ginčas buvo nusikėlęs ir į teismus, tačiau sprendimai buvo palankūs savivaldybei.

2021 metų birželio mėnesį įmonė „Jurgena“, teigdama, kad yra kilnojamų daiktų Gariūnų teritorijoje savininkė kreipėsi į teismą ir reikalavo panaikinti statybos leidimą sankryžai rekonstruoti. Tačiau tiek pirmos instancijos teismas, tiek apeliacinis teismas skundą atmetė.

Aukščiausiasis Teismas atsisakė priimti nagrinėti bendrovės kasacinį skundą.

Įgyvendinant darbus numatyta rekonstruoti sankryžą, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus, rekonstruoti tinklus, įrengti naują apšvietimą.

GALERIJA

  • Tęsiant žiedinės sankryžos įrengimą Gariūnuose – prekeivių protestai
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Bevardis

Man tik įdomiausia kiek ta rekonstrukcija truks. Dirdėjau iš Gariūnų prekiautojų kad daugiau nei pusmetį. Kodėl tokie elementarūs darbai trunka ne pora savaičių o menesius?

tai konservatkgebistų CHUNTOS

Žmonių gyvenimą n a i k i n a n t i veikla

tomas

komunistai puola, zirgas su nuliu, truksta tik kanapiu darzinininko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS