Tradicinio bėgimo metu – eismo ribojimai ir viešojo transporto pakeitimai | kl.lt

TRADICINIO BĖGIMO METU – EISMO RIBOJIMAI IR VIEŠOJO TRANSPORTO PAKEITIMAI

  • 0

Sausio 12 d. nuo 12 iki 13.30 val. vyks tradicinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“. Bėgimo dalyviai startuos aikštelėje prie Antakalnio kapinių, Karių kapų gatvėje, ir bėgs Kuosų, Jūratės, L. Sapiegos, Antakalnio gatvėmis, Žirmūnų tiltu, Šeimyniškių gatve, Konstitucijos prospektu, T. Narbuto gatve, Laisvės prospektu, L. Asanavičiūtės, A. P. Kavoliuko ir Sausio 13-osios gatvėmis iki televizijos bokšto. Visoje bėgimo trasoje bus laikinai ribojamas transporto eismas, taip pat bus keičiamas kai kurių viešojo transporto maršrutų darbas.

Sausio 12 d. draudžiamas automobilių stovėjimas aikštelėse prie Antakalnio kapinių ir televizijos bokšto.

Renginio metu, nuo 12 val. iki renginio pabaigos, keisis minėtomis gatvėmis važiuojančio bei šias gatves kertančio viešojo transporto judėjimas: greitųjų maršrutų autobusų – 1G, 2G, 3G, 4G, 6G, taip pat autobusų maršrutų – 5, 7, 10, 24, 27, 30, 32, 33, 34, 37, 40, 43, 46, 49, 52, 53, 54, 55, 56, 59, 63, 69, 73, 75, 88 ir 89 bei šių maršrutų troleibusų – 2, 4, 6, 7, 10, 12, 14, 16, 17.

•    1G, 3G, 5, 10, 24, 33 (miesto kryptimi iš Gurių), 40, 43, 46, 52, 53, 56, 73, 75, 88 ir 89 maršrutų autobusai bei 10, 12 ir 14 maršrutų troleibusai važiuos pakeistomis trasomis. Minėti autobusai, išskyrus greitųjų maršrutų autobusus, ir troleibusai stos visose pakeisto maršruto trasoje esančiose stotelėse.

•    Tam tikru laiku 1, 3, 9, 18, 19 ir 20 maršrutų troleibusai nekursuos, taip pat nevažiuos šių maršrutų autobusai – 30 (Pilaitės kryptimi iš Šiaurės miestelio), 32 (Pašilaičių kryptimi iš Žvėryno), 54 (miesto kryptimi iš Pilaitės) ir 59 (Grigiškių kryptimi iš Žvėryno).

•    2G, 4G (miesto kryptimi iš Pilaitės), 6G, 7, 27, 30 (miesto kryptimi iš Pilaitės), 32 (miesto kryptimi iš Pilaitės), 34, 37, 49, 69, 54 (miesto kryptimi iš Stoties), 55, 59 (miesto kryptimi iš Grigiškių) ir 63 maršrutų autobusai bei 7 ir 16 maršrutų troleibusai kursuos sutrumpintomis trasomis.

•    4G (Pilaitės kryptimi iš Saulėtekio) ir 33 maršrutų autobusai, taip pat 2, 4, 6, 7 (Pašilaičių kryptimi iš Stoties) ir 17 maršrutų troleibusų bei dalis 10, 12 ir 14 maršrutų troleibusų važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę.

Kaip keisis autobusų ir troleibusų maršrutų trasos? 

1G, 10, 53 maršrutų autobusai važiuodami centro kryptimi iš Kalvarijų gatvės suks į Žalgirio gatvę ir važiuos Geležinio Vilko, A. Goštauto gatvėmis iki Vilniaus gatvės ir toliau važiuos įprastais maršrutais. Atgal važiuos tokia pačia trasa. Papildomai 1G maršruto autobusai stos stotelėse Žalgirio gatvė (Žalgirio g.), Saltoniškės ir Operos ir baleto teatras.

3G maršruto autobusai važiuodami oro uosto kryptimi po Saltoniškių žiedu, tuomet A. Goštauto gatve ir įsukę į Juozo Tumo-Vaižganto gatvę grįš į įprastą trasą. Iš oro uosto autobusai iki Juozo Tumo-Vaižganto–Lukiškių gatvių sankryžos važiuos įprasta trasa, o toliau Lukiškių ir Geležinio Vilko gatvėmis grįš į įprastą trasą. Papildomai 3G maršruto autobusai stos stotelėse Saltoniškės, Kražių ir Vašingtono aikštė.

5 maršruto autobusai važiuodami iš Šiaurės miestelio važiuos Minties gatve iki Žalgirio gatvės. Atgal tokia pačia trasa.

24 maršruto autobusai Fabijoniškių kryptimi važiuos po Saltoniškių žiedu ir nestos Studentų stotelėje.

40 ir 73 maršrutų autobusai link centro ir atgal važiuos po Saltoniškių žiedu ir nestos Studentų stotelėse.

46 ir 56 maršrutų autobusai link centro važiuos po Saltoniškių žiedu ir nestos Studentų stotelėje. Toliau A. Goštauto gatve važiuos iki Kražių stotelės.  Atgal autobusai važiuos Lukiškių gatve ir Geležinio Vilko gatve grįš į įprastą trasą.

43 ir 52 maršrutų autobusai link centro važiuos po Saltoniškių žiedu ir nestos Studentų stotelėje. Toliau A. Goštauto gatve važiuos iki stotelės Lukiškės. Atgal autobusai važiuos Lukiškių gatve ir Geležinio Vilko gatve grįš į įprastą trasą.

75 maršruto autobusai iš Pilaitės važiuos Pilaitės pr., tuomet suks į Spaudos gatvę ir Viršuliškių skg. bei Viršilų gatve išvažiuos į Justiniškių gatvę ir tęs kelionę įprastu maršrutu. Atgal autobusai grįš tokia pačia trasa.

88 maršruto autobusai centro kryptimi važiuos iki Žaliojo tilto, o tada A. Goštauto gatve iki Antano Tumėno stotelės. Atgal Gynėjų ir A. Goštauto gatvėmis grįš į įprastą trasą.

89 maršruto autobusai link centro važiuos iki Karaliaus Mindaugo tilto, o tada Žygimantų, A. Goštauto gatvėmis iki Antano Tumėno stotelės. Atgal Gynėjų, A. Goštauto ir Žygimantų gatvėmis grįš į įprastą trasą.

10 maršruto troleibusai iš Saulėtekio važiuos Antakalnio, T. Kosciuškos, Arsenalo ir Žygimantų gatvėmis. Atgal tokia pačia trasa. Dalis troleibusų važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę.

12 maršruto troleibusai iš Žirmūnų važiuos Žirmūnų tiltu, T. Kosciuškos, Arsenalo ir Žygimantų gatvėmis. Atgal tokia pačia trasa. Dalis troleibusų važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę.

14 maršruto troleibusai iš Antakalnio važiuos T. Kosciuškos, Arsenalo ir Žygimantų gatvėmis. Atgal tokia pačia trasa. Dalis troleibusų važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę.

Kai kurių maršrutų trasos bus trumpinamos

2G ir 55 maršrutų autobusai, važiuodami iš Santariškių, kursuos iki Justiniškių g.–Laisvės pr. sankryžos, kur apsisuks ir važiuos atgal į Santariškes. Iš Stoties važiuojantys 2G maršruto autobusai važiuos Sietyno viaduku ir nestos Sietyno stotelėje, o 55 maršruto autobusai – Sietyno bei stotelėje Laisvės pr.

4G maršruto autobusai iš Pilaitės važiuos Pilaitės pr., tuomet suks į Spaudos gatvę ir Viršuliškių skg. bei Viršilų gatve išvažiuos į Justiniškių gatvę, kur apsisuks Justiniškių–Laisvės pr. gatvių sankryžoje ir grįš atgal į Pilaitę. 4G maršruto autobusai papildomai stos Pilaitės, Troleibusų parkas ir Spaudos rūmai (Justiniškių g.). Iš Saulėtekio autobusai važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių ir trasos įveikimo trukmę.

6G, 27, 37 maršrutų autobusai centro kryptimi važiuos iki Olandų žiedo, kur apsisuks ir grįš atgal. 6G maršruto autobusai papildomai stos Vasaros stotelėje.

7 maršruto autobusai, važiuodami iš Šiaurės miestelio, įprasta trasa kursuos iki Justiniškių g.–Laisvės pr. sankryžos, kur apsisuks ir važiuos atgal į Šiaurės miestelį. Iš Lazdynų autobusai važiuos Sietyno viaduku ir nestos Laisvės pr. bei Sietyno stotelėse.

30 ir 32 maršrutų autobusai, važiuodami miesto kryptimi, važiuos Pilaitės pr., tuomet suks į Spaudos gatvę ir apsisukus 2-jame troleibusų parke (Justiniškių g.) važiuos atgal. Iš Žvėryno ir Šiaurės miestelio autobusai pradės važiuoti pasibaigus renginiui.

34 maršruto autobusai, važiuodami iš Stoties, kursuos iki Olandų žiedo, kur apsisuks ir važiuos atgal į Stotį. Iš Visorių autobusai važiuos iki Žalgirio žiedo, kur apsisuks ir važiuos atgal.

49 ir 69 maršrutų autobusai, važiuodami Ateities gatvės kryptimi, važiuos iki Vaivorykštės stotelės Karoliniškėse, tuomet apsisuks ir važiuos atgal. Iš Ateities gatvės autobusai važiuos iki Žalgirio žiedo, kur apsisuks ir važiuos atgal.

54 maršruto autobusai iš Stoties važiuos iki Pasakų parko stotelės (L. Asanavičiūtės g.), kur apsisuks ir važiuos atgal į Stotį. Iš Pilaitės autobusai pradės važiuoti pasibaigus renginiui.

59 maršruto autobusai, važiuodami miesto kryptimi iš Grigiškių, kursuos iki Pasakų parko stotelės (L. Asanavičiūtės g.), kur apsisuks ir važiuos atgal į Stotį. Iš Žvėryno autobusai pradės važiuoti pasibaigus renginiui.

63 maršruto autobusai nuo Karveliškių iš Pilaitės prospekto suks į Papilėnų gatvę ir važiuos Vydūno, Karaliaučiaus gatvėmis, kur įsukus į Pilaitės prospektą važiuos atgal į Karveliškes.

GALERIJA

  • Tradicinio bėgimo metu – eismo ribojimai ir viešojo transporto pakeitimai
Sauliaus Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS