Ugniagesiams gelbėtojams – nuoširdi gelbėto berniuko šeimos padėka | kl.lt

UGNIAGESIAMS GELBĖTOJAMS – NUOŠIRDI GELBĖTO BERNIUKO ŠEIMOS PADĖKA

  • 0

Spalio pradžioje Vilniaus ugniagesiai gelbėtojai Žirmūnų gatvėje padėjo aštuonerių metų berniukui, kurio koja buvo įstrigusi tarp dviejų medžio kamienų. Ketvirtadienį berniuko šeima atvyko pas ugniagesius padėkoti ir pavaišinti juos saldumynais. Apie tai savo feisbuko paskyroje pranešė Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

„Labai norime padėkoti ugniagesiams gelbėtojams ne tik už pagalbą mūsų sūnui, bet ir už visą jų darbą, už pastangas gelbėjant žmonių gyvybes. Ši tarnyba – numeris vienas. Joje dirbantys žmonės – pasišventę, nuolat rizikuojantys ir savo gyvybėmis“, –  ketvirtadienį kalbėjo Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-ojoje komandoje su šeima apsilankęs Vladimiras Kononenka, kurių sūnų Mykolą šių metų spalio 2-osios pavakarę Žirmūnų gatvėje gelbėjo ugniagesiai.

Aštuonmečio koja buvo įstrigusi tarp dviejų medžio kamienų.

Gelbėtojus iškvietė praeiviai. Atvykę ugniagesiai, naudodami pneumatinę oro pagalvę, praplėtė tarpą tarp medžio kamienų ir ištraukė įstrigusią vaiko koją. Berniuką, kuris atsipirko išgąsčiu, iš karto apžiūrėjo ir į vietą atvykę medikai. Šis nuotykis jam baigėsi laimingai.

„Apie tai, kad Mykolui kažkas nutiko ir ten atvažiavo policija ir greitoji, man pranešė dukra iš mokyklos, - sakė V. Kononenka, su žmona auginantis tris vaikus. -  Tačiau kol ji nubėgo iki įvykio vietos, jis jau buvo išlaisvintas. Netrukus grįžo ir sūnus. Streso buvo ir mums, tėvams, kol nežinojome, kas atsitiko.“

Pasak Mykolo tėčio, sūnus grįžo išsigandęs, nes bijojo gauti pylos: „Mes džiaugėmės, kad jis sveikas, gyvas ir kitiems žalos nepridarė. O apie tai, jog specialiosioms tarnyboms teko skubėti pas jį ir gaišti laiką, patarėme pačiam pagalvoti. Paklaustas, ar nebarė policininkai ar ugniagesiai, sūnus teigė, kad ne. Mykolas pasakojo, jog į medį lipo tiesiog smalsumo vedamas.“

Tėčio teigimu, Mykolui ugniagesiai gelbėtojai visada palieka didelį įspūdį: „Kai mieste vyksta koks renginys, kuriame dalyvauja ugniagesiai, visada stengiamės nueiti. Jis ir į gaisrinį automobilį buvo įlipęs, ir ugniagesius iš arti matė, ir jų drabužiais buvo apsivilkęs, ir žaislinių gaisrinių turi.“

Mykolo gelbėjimo operacijoje dalyvavo 6-osios komandos antros pamainos vadas Vaidotas Paulauskas, ugniagesiai gelbėtojai Maksimas Kulikovas, Vaidas Maciulevičius, Karolis Butkus ir Vasilijus Krivel.  Kononenkos ugniagesius gelbėtojus pavaišino pačių keptais saldumynais.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet ugniagesiai įvairiausiose situacijose gelbėjo 22 vaikus, pernai – 41.

GALERIJA

  • Ugniagesiams gelbėtojams – nuoširdi gelbėto berniuko šeimos padėka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS