Už 3,3 mln. litų parduoti „Snoro“ apartamentai Vilniuje | kl.lt

UŽ 3,3 MLN. LITŲ PARDUOTI „SNORO“ APARTAMENTAI VILNIUJE

  • 1

Už 3,3 mln. litų parduoti jau antri bankrutavusiam bankui „Snoras“ priklausę apartamentai Vilniaus senamiestyje - nebaigtuose įrengti apartamentuose planavo įsikurti vienas iš pagrindinių banko akcininkų Raimondas Baranauskas arba Vladimiras Antonovas.

„Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis (Neilas Kuperis) pirmadienį pranešė, kad užbaigė antrųjų 284 kvadratinių metrų ploto bankui priklausančių apartamentų pardavimo sandorį.

„Vieno iš brangiausių banko nekilnojamojo turto pardavimas yra naudingas kreditoriams. Nepaisant to, kad tai išskirtinis turtas, todėl galintis sudominti palyginti nedidelį ratą potencialių pirkėjų, sandoriai buvo užbaigti greitai ir sėkmingai“, – pranešime spaudai sakė N.Cooperis.

Gegužės pabaigoje už daugiau nei 4 mln. litų buvo parduoti pirmieji „Snorui“ priklausę beveik 200 kvadratinių metrų ploto įrengti apartamentai.

Šiuo metu pirkėjo dar ieškoma mažiausiems „Snorui“ priklausiusiems apartamentams, kurių plotas siekia 104 kvadratinių metrų, o kaina viršija 1 mln. litų.

„Visi treji apartamentai yra labai aukštos kokybės, jie autentiškame, tačiau iš esmės rekonstruotame name, prestižinėje Vilniaus vietoje, senamiestyje. Tai pats brangiausias nekilnojamojo turto segmentas, todėl mus ypatingai džiugina, kad šie išskirtiniai apartamentai parduoti per gana trumpą laiką ir už aukštesnę nei vidutinė rinkos kainą“, – sako nekilnojamojo turto pardavimą vykdančios bendrovės „Colliers“ Konsultavimo ir vertinimo departamento direktorė Ramunė Aškinienė.

Gegužės pradžioje N.Cooperio atstovai skelbė, kad jau sėkmingai užbaigta 10 nekilnojamojo turto objektų Lietuvoje sandorių, už juos gauta ir ir į banką sugrąžinta 10 mln. litų.

2013 metų pabaigoje administratorius planavo, jog pardavus iš viso 14 Lietuvoje esančių „ Snoro“ nekilnojamojo turto objektų (žemės sklypų, gamybos bazių, gyvenamojo būsto, komercinių ir investicinių objektų) būtų gauta apie 50 mln. litų. Iš viso „Snorui“ jau sugrąžinta apie 1,9 mlrd. litų.

„Snoras“ nacionalizuotas 2011 metų lapkričio 16-ąją, tų pačių metų gruodžio 7-ąją jam iškelta bankroto byla.

2011 metų lapkritį R.Baranauskas ir V.Antonovas išvyko į Londoną. Jie kaltinami iššvaistę apie 2 mlrd. litų.

Pirmos instancijos teismas Londone yra sankcionavęs R.Baranausko ir V.Antonovo išdavimą Lietuvai, jie šį sprendimą yra apskundę. Jų skundas bus pradėtas nagrinėti liepos 24 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gafas

Idomu kas ji nupirko ,ar ne toks pats finansinis nusikaltelis ? Is vienu atima ,kitiem tokiem patiem parduoda.Saziningas zmogus tiek pinigu netures.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS