Už daugiau nei 4 mln. litų parduoti prabangūs „Snoro“ apartamentai Vilniaus centre | kl.lt

UŽ DAUGIAU NEI 4 MLN. LITŲ PARDUOTI PRABANGŪS „SNORO“ APARTAMENTAI VILNIAUS CENTRE

  • 1

Už daugiau nei 4 mln. litų parduotas bankui „Snoras“ priklausę apartamentai Vilniaus senamiestyje, kuriuose su šeima gyveno vienas iš buvusių banko akcininkų.

Už mažiausiai 5 mln. siūloma įsigyti ir dar du šalia esančius prabangius butus.

Kaip BNS teigė objektų pardavimus vykdančios įmonės „Colliers“ projektų vadybininkė Inga Purtulytė, pradinė varžytinėse parduoto beveik 200 kv. metrų buto kaina buvo 2,9 mln. litų, dėl jo varžėsi trys dalyviai.

Anot jos, parduoto buto kaina viršijo 4 mln. litų, bet nesiekė 5 mln. litų.

Konkrečios pardavimo sumos bei pirkėjo I.Purtulytė neįvardijo. Vadybininkės teigimu, šis bei dar du butai formaliai priklausė tiesiogiai „Snoro“ bankui. Ji neįvardijo, kas juose gyveno.

„Snoro“ bankroto administratoriaus atstovų pranešime nurodoma, kad parduotuose apartamentuose iki pasitraukimo į Londoną gyveno buvęs vienas pagrindinių „Snoro“ akcininkų su šeima.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad šiuose butuose gyveno abu buvę „Snoro“ akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas.

Anot I.Purlytės, buto varžytinės vyko dar kovo 21 dieną, kartu buvo siūloma įsigyti ir dar du greta esančius butus. Tačiau norinčiųjų įsigyti juos nei pirmosiose, nei antrosiose varžytinėse, kurios skelbtos balandžio 15-ąją, neatsirado.

105 kv. metrų butas Gaono gatvėje su požeminiu garažu, vidiniu kiemeliu šiuo metu siūlomas įsigyti už 1,4 mln. litų mažiausią kainą, kitas parduodamas „Snoro“ butas tame pačiame name - 284 kv. metrų ploto, per du aukštus, taip pat su garažu. Jį ketinama parduoti mažiausiai už 3,6 mln. litų.

Šiuo metu vykdomi laisvieji pirkimai, pirkėjų pasiūlymų laukiama iki gegužės 30-osios, pardavimo procedūra turėtų įvykti birželio 2 dieną.

Kaip teigė I.Purtulytė, „yra keletas susidomėjusių asmenų abiem objektais“, tačiau konkrečių pasiūlymų kol kas dar nesulaukta.

Gegužės pradžioje „Snoro" bankroto administratoriaus Neilo Cooperio (Neilo Kuperio) atstovai skelbė, kad jau sėkmingai užbaigta 10 nekilnojamojo turto objektų Lietuvoje sandorių, už juos gauta ir ir į banką sugrąžinta 10 mln. litų.

2013 metų pabaigoje administratorius planavo, jog pardavus iš viso 14 Lietuvoje esančių „Snoro“ nekilnojamojo turto objektų (žemės sklypų, gamybos bazių, gyvenamojo būsto, komercinių ir investicinių objektų) būtų gauta apie 50 mln. litų.

Iš viso į „Snorą“ jau sugrąžinta apie 1,9 mlrd. litų.

„Snoras“  nacionalizuotas 2011 metų lapkričio 16-ąją, tų pačių metų gruodžio 7-ąją jam iškelta bankroto byla.

2011 metų lapkritį banko akcininkai R.Baranauskas ir V.Antonovas išvyko į Londoną.

Jie kaltinami iššvaistę apie 2 mlrd. litų.

Pirmos instancijos teismas Londone yra sankcionavęs R.Baranausko ir V.Antonovo išdavimą Lietuvai, jie šį sprendimą yra apskundę. Planuojama, kad jų skundas bus nagrinėjamas šių metų liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuomone.

O as manau,kad i kalejima ,,Snoro"banko valdytojus uz sukciavima ir naudojimasi zmoniu pinigais.Komentatoriau ,gal esi ir pats is to jklano kuris naudojaisi tais pinigais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS