Už nuotrauką prie Vilniaus geležinkelio stoties turistui buvo atimtas telefonas | kl.lt

UŽ NUOTRAUKĄ PRIE VILNIAUS GELEŽINKELIO STOTIES TURISTUI BUVO ATIMTAS TELEFONAS

  • 84

Nepasisekė vienam Vilniaus turistui, kuris norėjo įsiamžinti prie Vilniaus geležinkelio stoties.

Norėjo pasidžiaugti gražiu apšvietimu ir nusiųsti nuotrauką mamai. Tačiau apsauginis to padaryti neleido. Liepė ištrinti nuotraukas ir atėmė jo telefoną, praneša LNK.

Lietuvos geležinkelio komunikacijos partnerė Gabjota Alūzaitė sutiko apie incidentą papasakoti plačiau.

–  Kaip nutiko ši situacija?

– Žmogus fotografavosi savo asmeninėms reikmėms, bet apsaugos darbuotojas viršijo savo įgaliojimus. Atėjo, paėmė iš žmogaus telefoną. Iki šiol galiojanti tvarka, kad stotyse nesuderinus su mumis fotografuoti draudžiama. Stotys priklauso strateginiams infrastruktūros objektams. Dėl saugumo iki šiol ši tvarka galiojo. Tačiau tikrai daugėja geležinkelių entuziastų, norinčių fotografuotis prie traukinių, prie bėgių. Todėl šis įvykis paskatino diskusiją organizacijos viduje. Mes ketiname peržiūrėti galiojančias tvarkas, kad jos būtų subalansuotos tiek užtikrinant saugumą, tiek ir pritaikant žmonių patogumui.

Apsaugos darbuotojas viršijo savo įgaliojimus.

– Tai apsauginis turėjo teisę paprašyti ištrinti nuotrauką, tačiau viršijo savo įgaliojimus atimdamas telefoną.

 – Mes perkame apsaugos kompanijos paslaugas. Kalbėjome su vadovais, kad būtų taikomas taisyklių laikymosi ir protingumo principas.

– Buvo informacija, kad tas žmogus vilnietis, norėjęs mamai nusiųsti nuotrauką.

– Neturime žmogaus kontakto. Viešai jo atsiprašome dėl nemalonios situacijos. Jei jis su mumis susisiektų, ištaisytume šitą klaidą, nusiųstume jam nuotrauką su stotimi.

– Ar būtą tokių situacijų anksčiau?

– Kiek man žinoma, tokių atvejų nebūta.

– Svarstysite, kad keleiviai galėtų laisviau įsiamžinti nuotraukose keliaudami traukiniais? Ar ši taisyklė galioja visoje Lietuvoje?

 – Galioja. Mes peržiūrime tvarkas. Kokius rezultatus turėsime, informuosime visuomenę.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kokia situacija su Lietuvos oro uostais, pakomentavo komunikacijos atstovas Tadas Vasiliauskas.

Jeigu girdime, kad yra vietų, kur telefonas rankoje gali būti problema, Lietuvos oro uostuose situacija pasirodo daug paprastesnė.

„Mūsų kaip organizacijos, visų trijų Lietuvos oro uostų požiūris yra, kad visi aviacijos gerbėjai gali įamžinti savo įspūdžius savo kelionių ar bet ko, kas vyksta oro uostuose. Jokių apribojimų nėra, apart keliose vietose, galbūt aviacijos patikroje rekomenduojama nefotografuoti kitų žmonių daiktų, ar pasienio patikroje. Visur kitur oro uostai yra atviri įamžinti visus įmanomus įspūdžius“, – teigė pašnekovas.

Ar yra buvę kokių situacijų Lietuvos oro uostuose su asmenimis, disponuojančiais savo išmaniaisiais telefonais, kai tai kėlė problemų?

„Tokių problemų nesame turėję“, – sakė T. Vasiliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (84)

To G

Jei durnas tai naudosi, dronų taisyklėse parašyta, kad negalima, o kas neturi licenzijos, neturėtų net kilti...

G

Kodėl nėra pažymėta ant duru įėjime į stoti kad negalima naudoti dronu.

B

Ten kur stovi žurnaliste nėra nurodyta, jog negalima fotografuoti, ženklas nefotografuoti yra tik ant vidiniu duru, dėl to galima suprast, kad fotografuoti negalima tik viduje. Nekalbant apie šių laiku technologija kur automobiliuose yra leisdamas filmuoti dėl apsaugos kriteriju. Arba mes žaidžiami arba mes tikrai užtikrinam Lietuvoj saugumą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS