Už produktus permokantys Vilniaus darželiai galės nutraukti sutartis | kl.lt

UŽ PRODUKTUS PERMOKANTYS VILNIAUS DARŽELIAI GALĖS NUTRAUKTI SUTARTIS

Vilniaus vaikų darželiai gali nutraukti daug kritikos sulaukusias papildomas maitinimo sutartis, jei tiekėjas nesutiks sumažinti kai kurių produktų kainų, sako sostinės vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Problemą, kad kai kuriuos produktus pagal pernai gruodį sudarytas sutartis darželiai iš įmonės „Pontem“ perka gerokai brangiau, nei jie parduodami mažmeninėje rinkoje, kelia kai kurie sostinės politikai, tėvų atstovai. Vicemerė sako praėjusios savaitės pabaigoje tai aptarusi ir su maisto tiekėju, ir su darželių asociacija.

„Kreipiausi į Ikimokyklinių įstaigų vadovų asociaciją, kad ikimokyklinės įstaigos sutartis peržiūrėtų ir kreiptųsi dėl kainų indeksavimo. Savo ruožtu mes, kaip savivaldybė, irgi kreipėmės į „Pontem“, kad ten, kur smuko tos kainos pieno produktų, jos būtų peržiūrimos ir mažinamos. Nes pirkimo sutartyje yra toks punktas: jei tiekėjas nesutinka mažinti kainos, galima vienašališkai nutraukti sutartis“, – BNS sakė E. Tamošiūnaitė.

Pirkimo sutartyje yra toks punktas: jei tiekėjas nesutinka mažinti kainos, galima vienašališkai nutraukti sutartis.

Per spaudos konferenciją Vilniuje pirmadienį Lietuvos tėvų forumo vadovas Audrius Murauskas dar kartą priminė, kad pagal sutartis, kurios papildė savivaldybės 2015-ųjų rudenį su „Pontem“ sudarytą sutartį, kai kurias prekes, daugiausia pieno produktus, darželiai priversti pirkti gerokai brangiau, nei parduotuvėse. Jis taip pat stebėjosi, kad 2015-aisiais „Pontem“ konkursą laimėjo pasiūliusi išties mažiausias produktų kainas, tačiau vėliau darželiams dažnai nurodydavo jų neturinti ir įstaigoms tekdavo rinktis brangesnius produktus.

Ir vicemerė, ir „Pontem“ anksčiau pabrėžė, kad papildomų susitarimų reikėjo, nes pirminiame nebuvo numatyti sveiki ar kokybiškesni, alergiškiems vaikams tinkami produktai, pavyzdžiui, sviestas ar pienas be laktozės, duona be glitimo.

E. Tamošiūnaitės duomenimis, iš 140-ies įstaigų papildomas sutartis sudarė 64 darželiai, iš jų 47 – su „Pontem“. Anot jos, 2015-ųjų lapkritį sudarytą pagrindinę sutartį savivaldybė siekė nutraukti gavusi skundų dėl maisto kokybės ar per trumpo galiojimo laiko, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba, anot vicemerės, problemų neįžvelgė. Šiuo metu papildomas sutartis taip pat vertina Viešųjų pirkimų tarnyba.

„Pontem“ atstovai anksčiau buvo nurodę, jog sviesto ir kitų pieno produktų kainos fiksuotos metams 2017-ųjų pabaigoje, kai jos buvo didžiausios. Jie pabrėžia, kad darželiai turi alternatyvą pirkti ir pigesnį maistą, numatytą pirminėje sutartyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS