„Valstiečiai“ į Vilniaus merus planuoja kelti S. Jakeliūno kandidatūrą | kl.lt

„VALSTIEČIAI“ Į VILNIAUS MERUS PLANUOJA KELTI S. JAKELIŪNO KANDIDATŪRĄ

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) į Vilniaus miesto merus planuoja kelti europarlamentaro Stasio Jakeliūno kandidatūrą, sako partijos pirmasis vicepirmininkas Aurelijus Veryga.

Anot jo, Vilniaus skyriaus iškeltą kandidatūrą penktadienį turėtų patvirtinti LVŽS taryba.

„Taip, jis tikrai bus teikiamas rytoj tarybai – jokia ne paslaptis, ir aš neabejoju, kad taryba ir patvirtins“, – BNS ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Pasak jo, S. Jakeliūnas yra „labai rimtas kandidatas, kurį žino žmonės“ kaip ekonomistą, Europos Parlamento narį, nagrinėjusį bankų sektorių, 2008–2009 metų finansinę krizę.

„Vilniui reikia rimto kandidato, matome, kaip kitiems sunkiai sekasi jų ieškoti. Džiaugiuosi, kad žmogus, europarlamentaras, yra įgijęs plačios patirties, nes Europos Parlamentas yra susijęs su visokiomis naujovėmis, miestams kas yra aktualu. Džiaugiuosi, kad Stasys sutiko, nes nebūtinai kiti žmonės galbūt nori pasitraukti iš šiltos europarlamentaro vietos ir ateiti į šį savivaldos rinkimų katilą, kuris tuoj prasidės“, – kalbėjo A. Veryga.

S. Jakeliūnas 2016-ųjų kadenciją su LVŽS buvo išrinktas į Seimą, 2019-aisiais pateko į Europos Parlamentą, kai po rinkimų mandato atsisakė aukščiau sąraše išrinktas buvęs krepšininkas, verslininkas Šarūnas Marčiulionis.

Jeigu būtų išrinktas sostinės meru, europarlamentarui reikėtų pasirinkti, kurį mandatą pasilikti, nes mero pareigos nesuderinamos su Europos Parlamento nario.

Kandidatais rinkimuose į Vilniaus merus jau patvirtinti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų deleguojamas dabartinis sostinės vicemeras Valdas Benkunskas, „Laisvės ir teisingumo“ atstovas, buvęs sostinės meras Artūras Zuokas. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ rinkimuose kelia Seimo narį Luką Savicką, Nacionalinis susivienijimas – Vytautą Sinicą.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks 2023 metų pavasarį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

mes

Už Zuoką arba Savicką.Taškas.

nuomonė

Nebalsuojame už kolchozinius,o dar už šį-niekada

Jakeliunas peverastas

Jakeliunas yra valstieciu veidas: tipinis kaimo peverastas. Daugiau tokiu kaimieciu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS