Vandens sporto atstovai: Fabijoniškių baseinas – žingsnis pirmyn | kl.lt

VANDENS SPORTO ATSTOVAI: FABIJONIŠKIŲ BASEINAS – ŽINGSNIS PIRMYN

Vandens sporto atstovai sako, kad paskutinę metų dieną atidaromas Vilniaus Fabijoniškių baseinas yra svarbus žingsnis pirmyn, tačiau reikia tolesnių sprendimų.

Vandens sportininkai pusantrų metų laukė sąlygas treniruotis atitinkančios sporto bazės sostinėje.

„Tokiame mieste kaip Vilniuje tokie baseinai kaip Fabijoniškių turėtų būti pastatyti visuose miegamuosiuose rajonuose, kad poreikis būtų patenkintas. Aišku, sąlygos pagerės, kažkiek nereikės važinėt kitur, bet vis tiek labiausiai laukiam Lazdynų baseino atidarymo“, – BNS sakė plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis.

„Aišku, kad laukiam visi Lazdynų baseino, bet bent jau dabar bus vis tiek geriau negu nieko“, – teigė Vilniaus vandensvydžio treneris Nerijus Papaurėlis.

Fabijoniškių baseinas – 25 metrų ilgio bei aštuonių takelių. Čia įrengta pirčių zona bei treniruoklių, sporto salės.

„Naujame baseine teks gerokai pasispausti“, – sakė sako Vilniaus miesto sporto centro vadovas Marius Jukonis.

Sportininkai treniruotis turėtų pradėti sausio antrąją, tądien naująjį baseiną galės išbandyti ir visi kiti vilniečiai. Sostinės meras Remigijus Šimašius sako, kad naujasis baseinas turėtų tarnauti pirmiausia sportininkų poreikiams.

„Baseino atidarymas yra džiugus įvykis visai plaukimo bendruomenei, kuri naujo baseino statybų Vilniuje nematė jau tris dešimtmečius. (...) Fabijoniškių baseino ypač laukia profesionalūs sportininkai“, – teigė Vilniaus meras.

R. Šimašius teigia, kad dar ketinama konsultuosis su sporto federacijomis, kaip dar labiau pagerinti profesionalių sportininkų treniruočių sąlygas, o kai bus pastatytas Lazdynų baseinas, sutalpinti abiejuose ir visus sostinės antrokus, kurie galės mokytis plaukti per kūno kultūros pamokas.

Tiek vandensvydininkai, tiek plaukikai, kol Vilniuje nebuvo tinkamo treniruotėms baseino, dažnai vykdavo treniruotis į Elektrėnus. Dabar sportininkų atstovai sako, kad kasdien važinėti į Elektrėnus nereiks, tačiau tiek plaukikai, tiek vandensvydininkai labiausiai laukia olimpinius matmenis atitinkančio Lazdynų baseino atidarymo. Pasak sostinės mero, jį ketinama atidaryti 2019 metų pabaigoje.

„Lazdynų baseino statybos darbai sparčiai juda, jeigu neatsiras kažkokių nenumatytų aplinkybių, tikimės atidarymą švęsti 2019 metų pabaigoje“, – BNS sakė R. Šimašius.

Vilniaus miesto sporto centro duomenimis, vandens sporto šakų atstovų, besitreniruojančių mažiausiai keturis kartus per savaitę, yra 468. Didžioji dauguma yra plaukikų – 335, vandensvydininkų – 70, povandeninio sporto atstovų – 45 ir šuolininkų – 18, tačiau šuolininkams Fabijoniškių baseine sąlygos treniruotis nesudarytos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rimantas

Naujas baseinas ir tik 25 metrų... Tikrai ne apie sportininkus buvo galvojama. Nenustebčiau jei ne už ilgo bus pusvelčiui perleistas kokiam Impuls.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS