Varžytynėse parduoti „Snoro“ apartamentai Vilniaus senamiestyje | kl.lt

VARŽYTYNĖSE PARDUOTI „SNORO“ APARTAMENTAI VILNIAUS SENAMIESTYJE

  • 0

Banke „Snoras“ surengtose varžytynėse savo pirkėją surado tretieji prabangūs „Snoro“ apartamentai sostinės Gaono gatvėje. Pirkėjas už 104 kvadratinių metrų butą ir automobilio statymo vietą pasiūlė 364 000 eurų – 31,1 tūkst. daugiau nei nustatyta pradinė objekto kaina.

Varžytynėse taip pat parduotas gamybinių ir administracinių patalpų kompleksas sostinės Jankiškių gatvėje. Pirkėjas už šį objektą pasiūlė 234,1 tūkst. eurų (beveik 3000 eurų daugiau nei pradinė kaina). Iš viso šiandien varžytynėse buvo parduodama 40 nekilnojamojo turto objektų įvairiose šalies vietose, tačiau kiti pasiūlymai pirkėjų nesudomino.

Neseniai bankroto administratoriaus pradėtame naujame banko turto pardavimo etape potencialiems pirkėjams siūloma daugiau nei 1500 kilnojamojo ir kiek daugiau nei 250 nekilnojamojo turto objektų.

„Kaip matome, potencialūs pirkėjai labai priekabiai renkasi objektus, todėl varžytynių rezultatus lengviau vertinti kokybiniu, o ne kiekybiniu aspektu. Smagu, kad dėl kai kurių objektų vyksta tikros varžybos, kurių laimėtojais tampa kreditoriai, tačiau tai greičiau išimtys, nei taisyklės. Kita vertus, daugelis turto objektų jau praėjo dviejų varžytynių procesą, todėl tikėsimės kreditorių komiteto leidimo takyti ir kitus, lankstesnius, pardavimo būdus“, – pažymėjo BAB banko „Snoras“ bankroto administratorius  Gintaras Adomonis.

Didelio susidomėjimo sulaukusiame apartamentų komplekse sostinės Gaono gatvėje rengėsi įsikurti didžiausi banko akcininkai ar jų šeimos nariai. Pirmieji 199 kvadratinių metrų ploto apartamentai (kartu su 1 parkavimo vieta ir 50 kv. m. pagalbinėmis patalpomis) parduoti 2014 metų gegužę. Pirkėjas už juos sumokėjo kiek daugiau nei 1,335 mln. eurų. Antrieji, nebaigti įrengti 284 kvadratinių metrų ploto (kartu su 2 parkavimo vietomis)  – tų pačių metų birželį. Už juos pirkėjas sumokėjo 946 tūkst. eurų. 

„Snoro“ banko veikla Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS