Viliamasi atnaujinti buvusios Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos architektūros konkursą | kl.lt

VILIAMASI ATNAUJINTI BUVUSIOS ŠV. JOKŪBO LIGONINĖS TERITORIJOS ARCHITEKTŪROS KONKURSĄ

  • 2

Birželio pabaigoje viliamasi atnaujinti sustabdytą Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos sostinėje architektūros konkursą, patvirtino jį organizuojanti Lietuvos architektų sąjunga.

„Licėjaus ir viešbučio Vasario 16-osios gatvėje tarptautinio atviro projekto konkurso sąlygos yra baigiamos atnaujinti. Jos pakoreguotos pagal naujus paveldosaugos dokumentus, suderintos su Kultūros paveldo departamentu, Vilniaus vyriausiuoju architektu ir Lietuvos architektų rūmais. Šiuo metu jos atiduotos vertinti ir numatomos paskelbti birželio pabaigoje“, – BNS sakė Lietuvos architektų sąjungos kūrybos direktorius Marius Dirgėla.

Pasak jo, atnaujinus konkursą, projektai jam turėtų būti teikiami iki rugsėjo 30 dienos.

Projektą plėtojančios bendrovės „Orkela“ direktorius Karolis Tuinyla vylėsi, kad galutinio derinimo procesas neužtruks.

„Su Architektų sąjunga dedame pastangas, kad konkursas būtų atnaujintas, papildžius jo sąlygas ir sulaukus visų šalių patvirtinimo. Šiuo metu laukiame Lietuvos architektų rūmų nuomonės dėl sąlygų. Šis procesas dar gali užtrukti, bet esame įsitikinę, kad visų šalių indėlis turėtų užtikrinti sklandžią konkurso eigą ir projekto vystymą. Tikimės, kad pagal ekspertų rekomendacijas papildytos sąlygos ir reikalavimai bus geriau suprantami dalyviams“, – atsiųstame komentare teigė jis.

Lietuvos architektų rūmai BNS patvirtino konkurso sąlygoms pritarę su išlygomis.

Buvusios Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos architektūros konkursą Architektų sąjunga laikinai sustabdė sausio pabaigoje, kai Kultūros paveldo registre užfiksuotos patikslintos teritorijoje esančio komplekso vertingosios savybės.

2018 metų gruodį paskelbtose konkurso sąlygose numatyta, kad Vasario 16-osios gatvėje planuojama sukurti patalpas licėjui, kuriame tilptų 600 žmonių, taip pat patalpas keturių žvaigždučių 300 kambarių viešbučiui su konferencijų centru. Teritorijoje taip pat ketinama įrengti 250 požeminių automobilių stovėjimo vietų.

Skelbta, kad investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondo įmonė „Orkela“ į viešbučio „Clarion“ ir konferencijų centro projektą buvusioje šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje planuoja investuoti 45 mln. eurų.

Projektą visuomenei „Orkela“ pristatė 2018 metų kovą, tačiau jis sulaukė visuomenės ir specialistų kritikos. Vėliau pakoreguotą projektą nagrinėjusi Vilniaus regioninė architektų taryba jį įvertino palankiau, tačiau sostinės savivaldybė nusprendė neišduoti statybos leidimo plėtrai, nepritarusi projekto sprendiniams.

2018 metų rudenį Kultūros paveldo departamento Pirmoji nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba patikslino komplekso vertingąsias savybes: nuspręsta, jog Vilniaus Šv. Apaštalų Jokūbo ir Pilypo bažnyčia, dominikonų vienuolyno ansamblis ir Šv. Jokūbo ligoninės statiniai yra vienas kompleksas – bendras paveldosaugos objektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ozys&Ozesnis

Ir apskritai visi konkursai Lietuvoje privalo buti skelbiami tiktai tarptautiniai ir atrinkti tiktai pritarus visuomenei

Ozys&Ozesnis

Ar konkursas tarptautinis,????? nes jeigu konkursas parengtas vietiniams debilams tai vel viskas uzsibaigs surudyjusiais vamzdziais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS