Vilniaus centre penktadienį galite ištirti vandenį iš savo čiaupo | kl.lt

VILNIAUS CENTRE PENKTADIENĮ GALITE IŠTIRTI VANDENĮ IŠ SAVO ČIAUPO

Penktadienį Tautų mugės renginių metu, nuo 12 val. iki 16 val., Kudirkos aikštėje įsikūrė  informacinė palapinė, kurioje galima bus sužinoti apie vandenį iš čiaupo. Į palapinę galima atsinešti vandens iš savo namų, ir specialistai iškart jį ištirs, sako Aplinkos ministerijos Vandenų departamento vadovas Dalius Krinickas.

Lietuvoje geriamasis vanduo ruošiamas iš saugiausio – požeminio – vandens išteklių, kurių šalyje yra daug. Pasak D. Krinicko, požeminis vanduo Lietuvoje yra geras. „Tai yra tas vanduo, kuris naudojamas geriamajam vandeniui paruošti“, – tvirtina jis.

Penktadienį Aplinkos ministerija kviečia restoranus, kavines, barus, viešbučius prisijungti prie socialinės akcijos „Geriamas vanduo iš čiaupo – nemokamai“. Aplinkos ministerijos atstovo teigimu, viešojo maitinimo įstaigos geranoriškai jungiasi prie akcijos ir savo lankytojus nemokamai vaišina vandeniu iš čiaupo.

„Be abejo, tai yra tik viešojo maitinimo apsisprendimo klausimas. Vis dėlto tai yra verslas, reikia tą pripažinti. Tai yra geras ženklas lankytojams, kuris po to duoda netiesioginę naudą“, – įsitikinęs D. Krinickas.

Jis primena, kad penktadienį Tautų mugės renginių metu nuo 12 val. iki 16 val. Vilniuje, Kudirkos aikštėje, įsikurs informacinė palapinė, kurioje bus galima sužinoti apie vandenį iš čiaupo ir net ištirti atsineštą vandenį.
„Kiekvienas gyventojas gali įsipilti į švarų indą iš čiaupo vandens, ateiti į palapinę Kudirkos aikštėje ir padaryti pirminį vandens tyrimą, jis yra momentinis“, – teigia D. Krinickas. Pasak jo, palapinėje dirbantys specialistai galės pasakyti, kokia ištirto vandens sudėtis ir ar jis yra tinkamas gerti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS