Valtimi plaukęs vyras aptiko neįprastą radinį: Vilnius išgelbėjo Kauną nuo siaubingo tvaiko? | kl.lt

VALTIMI PLAUKĘS VYRAS APTIKO NEĮPRASTĄ RADINĮ: VILNIUS IŠGELBĖJO KAUNĄ NUO SIAUBINGO TVAIKO?

Sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo neįprastu vaizdu – plaukiodamas Neryje jis aptiko gyvūno gaišeną. 

Miesto centre ketvirtadienio pavakarę vilniečiai galėjo stebėti specialiųjų tarnybų sujudimą – specialistai iš vandens ištraukė mirusį gyvūną ir išvežė jį utilizuoti.

„Aš plaukiojau valtele Nerimi, priplaukiau prie baržos, žiūriu – kažkoks daiktas, panašus į medį. Pasirodė kaip didelis nuvirtęs ir atplaukęs medis. Galvojau, gal reikia man išsitraukti ir padaryti kažką gražaus, nes čia daug tokių plaukia bebrų nugraužtų medžių. Priplaukiau arčiau, pamačiau, kad ten ne medis. Įsižiūrėjau, pamačiau ragus, lyg kailio motyvai. Supratau, kad ten gyvūnas. Iš pradžių buvo panašus į karvę“, – portalo žurnalistams pasakojo Simonas.

Vyras paskambino skubios pagalbos numeriu 112, o jau netrukus į vietą atskubėjo specialiosios tarnybos. „Atplaukė priešgaisrinė, atvažiavo narai, ištraukė į krantą. Tada jie iškvietė „Grindos“ tarnybą, kurie Vilniuje tvarko tokius dalykus. Daug svarstė, kaip iškelti gyvūną. Galiausiai atvažiavo kranas, išsikėlė ir utilizavo. Taip Kaunas buvo išgelbėtas nuo pūvančio vandens dvoko“, – apie tai, kad gyvūno gaišena upe galėjo pasiekti ir Kauną pasakojo vyras.

Tačiau įvardyti gyvūno rūšį – sunku, mat gyvūnas jau pradėjęs irti. „Panašu, kad elnias ar stirna – kažkuris iš tų. Buvo stiprus kvapas. Kailis vietomis buvo, bet vietomis jau buvo pradėjęs kristi. Sunku pasakyti dėl to puvimo. Vanduo vis dar ledinis, čia galėjo būti, kad gal kur po ledu palindo kažkur Baltarusijoje, kažkur pastrigo ant seklumų, paskui kol atplaukė. Pilnai gali būti, kad užsilikęs nuo žiemos. Fantazuoti, aišku, galima daug, iš kur jis čia atsirado – ar kažkas pašovė, ar spąstai, ar nustipo ir kažkas įmetė į Nerį“, – vardijo Simonas.

Sveikuolių sąjungos prezidentas apie upėje rastą gaišeną į „Youtube“ platformą patalpino ir vaizdo įrašą, kuriame matyti visa gyvūno ištraukimo iš vandens operacija.

Kaip rašoma Vilniaus ugniagesių gelbėtojų paros įvykių suvestinėje, balandžio 22 dieną 16.33 val. gautas pranešimas apie Vilniuje, T. Kosciuškos gatvėje, upėje už baržos užsikabinusią gaišeną. „Atvykus, Neries upėje už baržos buvo užsikabinusi elnio gaišena. Ištraukta į krantą“, – rašoma suvestinėje.

Kaip portalo žurnalistams teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Vida Šmigelskienė, ugniagesiams neretai tenka reaguoti į pranešimus apie pastebėtus gyvūnus. „Šiais metais ugniagesiai 79 kartus vyko gelbėti gyvūnų. Buvo išgelbėti 37 gyvūnai, kiti jau buvo negyvi. Balandžio mėnesį buvo gelbėti septyni gyvūnai, trys iš jų – katės“, – vardijo V. Šmigelskienė.

Bendrovės „Grida“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius patvirtino, kad įmonė pranešimą apie rastą gaišeną gavo ketvirtadienio popietę.

Bendrovės atstovas taip pat negalėjo konkrečiai atsakyti, kokiai rūšiai priklauso upėje rastas gyvūnas. „Tikrai ne karvė. Vienas iš kanopinių. Gyvūnas vandenyje išbuvęs pakankamai ilgai, tai labiausiai tikėtina, jog elnias arba jaunas briedis. Deformuotas ir kailis jau praktiškai lupasi“, – teigė „Grindos“ atstovas.

„Gaišeną pasikrovėme ir iš miesto centro išvežėme į šaldytuvą. Vilniaus mieste atliekame daug darbų: pradedant gatvių remontu, beglobių gyvūnų priežiūra, atliekame ir specialiąsias sanitarines paslaugas – surenkame gyvūnų gaišenas. Tų gaišenų būna visai nemažai per metus“, – kalbėjo E. Steponavičius.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Viktoras

Kokie tyrimai atliekami Neryje, ir kokie kenksmingi gyviai veisiasi. Niekas nežino.

staha

ne tik karves ragu neskiria nuo stirnos , net nezino kokius pats nesioja

och

valioooooo ----V.D.kryziu jam!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS