Vilniaus dailės akademija vykdys priėmimą į Dailėtyros studijas | kl.lt

VILNIAUS DAILĖS AKADEMIJA VYKDYS PRIĖMIMĄ Į DAILĖTYROS STUDIJAS

  • 2

2019 m. priėmimą į bakalauro ir vientisąsias studijas Vilniaus dailės akademija pasitinka su atnaujinta bakalauro studijų programa „Dailėtyra ir kuratorystė“.

Pernai VDA sulaukė 17,5 proc. daugiau pirmakursių meno ir dizaino krypčių studijų programose, tačiau pritrūko vos vieno studento, kad surinktų Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsakymu nustatytą rentabilią 10-ies studentų grupę Dailėtyros programoje. Nuskambėjus šiai žiniai, 69 Lietuvos kultūros ir mokslo įstaigų darbuotojai, mokslininkai ir menininkai pasirašė kreipimąsi Lietuvos Respublikos Prezidentei ir Seimui, kuriame buvo prašoma padaryti išimtį ir leisti Dailėtyros programai toliau dalyvauti papildomame ir antrame studentų priėmimo etapuose, tačiau ir net po ilgų diskusijų su ŠMM ir Seimu, 2018 m. pirmakursių Dailėtyros programoje nebuvo.

Jausdama tokį didžiulį meno bei mokslo bendruomenės palaikymą ir siekdama nenutraukti ilgametės kvalifikuotų menotyrininkų rengimo tradicijos, šiemet programą vykdanti Dailės istorijos ir teorijos katedra iš esmės atnaujino programą ir yra pasirengusi ir toliau nuosekliai plėtoti Dailėtyros studijas visose trijose studijų pakopose.

Pasak Dailės istorijos ir teorijos katedros vedėjo doc. dr. Helmuto Šabasevičiaus, atnaujintos Dailėtyros ir kuratorystės programos privalumas – sistemingas dailės, architektūros istorijos ir teorijos, muziejininkystės ir meno kuratorystės metodų įsisavinimas, betarpiškas meno pažinimas ir kuratorinio mąstymo ugdymas.

Dailėtyros ir kuratorystės studentai nuo pirmo kurso kartu su pasaulio ir Lietuvos dailės ir architektūros istorijos studijomis bus supažindinami su parodų ir kitų meno renginių kuravimo teorija ir praktika. Studijų metu bus pristatomos aktualios šiuolaikinio meno ir kuratorystės teorijos, svarbiausios Lietuvos ir pasaulio meno parodos, jų rengimo principai ir modeliai, atskleidžiama, kaip skirtingų epochų kultūra aktualizuojama, rengiant parodas ir studijuojantieji turės galimybių praktiškai susipažinti su meno institucijų – muziejų, galerijų, fondų ir aukcionų – veikla ir nepriklausomomis menininkų iniciatyvomis.

Į programą priimami vidurinio mokslo baigimo atestatą turintys asmenys pagal bendrą Lietuvos Respublikos priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarką.

Šią studijų programą baigę bakalaurai moka savarankiškai tyrinėti ir interpretuoti pasirinktą meno objektą, naudotis dailės ir architektūros istorijos šaltiniais, taikyti pagrindines dailėtyros teorijas bei metodus, vertinti meno procesus istoriniame, kultūriniame ir socialiniame kontekste, rašyti įvairių rūšių dailėtyros tekstus, rengti meno parodas ir kitus dailės sklaidos projektus, turi galimybių dirbti muziejuose, galerijose, mokslo ir studijų institucijose, paveldosaugos sistemoje, žiniasklaidoje, leidyklose, kūrybinėse įmonėse, tapti laisvai samdomais kuratoriais, konsultantais ir kūrėjais, taikyti įgytas žinias ir įgūdžius reklamos, administravimo, turizmo srityse, įgyvendinti laisvus kūrybinius projektus, tęsti studijas magistrantūros programose.

Programos vykdytojai – žinomi Lietuvos dailės istorikai ir kritikai, parodų kuratoriai, muziejininkai, tarp jų – šeši Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatai. Atnaujintos studijų programos šūkis – VDA Dailėtyra ir kuratorystė – tyrinėk, suprask, viešink!

GALERIJA

  • Vilniaus dailės akademija vykdys priėmimą į Dailėtyros studijas
VDA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ruth Caison

„Google“ už kiekvieną mėnesį už daRbą internete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. Paskutinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

che

che nu tipo ten taip paprasta papulti...be pakisu ten nepapulsit...jau nuo sovietmecio laiku ten isisaknijusios pakisos,anuomet nomenklaturininku vaikuciai ten studijuodavo,o siais laikais turtuoliu vaikuciai...tik stai baigus ta da paskum darba susrast...juk ten mazuma menininku pagal pasaukima...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS