Vilniaus mokyklose per praėjusią savaitę nustatyta 10 teigiamų COVID-19 kaupinių | kl.lt

VILNIAUS MOKYKLOSE PER PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ NUSTATYTA 10 TEIGIAMŲ COVID-19 KAUPINIŲ

Ugdymą pradinukams atnaujinusiose Vilniaus mokyklose per praėjusią savaitę nustatyta 10 teigiamų COVID-19 kaupinių, užkratas rastas visose darbą atnaujinusiose įstaigose.

Kaip BNS sakė Vilniaus visuomenės sveikatos biuro direktorė Guoda Ropaitė-Beigė, klasės, kurių moksleiviams nustatytas koronavirusas, izoliuotos, o mokyklos darbą tęsia toliau.

„Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje buvo trys nustatyti teigiami kaupiniai, trys klasės yra izoliuojamos, taip pat Vyturio pradinėje yra nustatytas teigiamas kaupinys, klasė izoliuota. Jono Basanavičiaus progimnazijoje bus izoliuojamos dvi klasės, nes radome keturis teigiamus kaupinius, Baltupių progimnazijoje nustatyti du teigiami kaupiniai – dar tikslinama, ar tai yra viena klasė ir administracijos padalinys“, – teigė ji.

Biuro vadovė sako, kad testavimas padeda suvaldyti protrūkius, todėl procesą vertino kaip sėkmingą.

„Tikrai manau, tas periodinis testavimas, kuris vyksta mokyklose, ir testavimas mobiliuose punktuose, yra pakankamai sklandus. Taip, norėtųsi sistemos patobulinimo, kad būtų kuo mažiau to rankinio darbo, bet džiaugiamės ir, manau, galima drąsiai sakyti, kad situaciją valdome“, – pridūrė ji.

Vilniaus savivaldybė pranešė, kad šią savaitę kontaktinis ugdymas bus atnaujintas dar šešiose įstaigose:  privačiose Vilniaus jėzuitų gimnazijoje, vaikų meninėje studijoje „Diemedis“, Šiaurės licėjuje ir Karalienės Mortos mokykloje bei savivaldybei pavaldžiose Šv. Kristoforo progimnazijoje ir Šeškinės pradinėje mokykloje.

G. Ropaitė-Beigė sako, kad artimiausiu metu bus svarstoma atidaryti dar septynias: privačias „The British school of Vilnius“, „Ruduo-pavasaris“, „Saulės“ gimnaziją, Gedimino miesto mokyklą, Erudito licėjų ir savivaldybei pavaldžias Vytės Nemunėlio pradinę, Vilniaus Abraomo Kulviečio mokyklą.

R. Guoda-Raupaitė tvirtino, kad specialistų surinkti kaupiniams pakanka – tai daro mokyklų visuomenės sveikatos specialistai ir visuomenės sveikatos biuro mobilios komandos.

Su šiomis, Vilniuje jau dirbtų 17 mokyklų.

Visuomenės sveikatos biuro vadovė sako, kad atidarant vis daugiau mokyklų, specialistų ir laboratorijų pajėgumų turėtų pakakti, jei Sveikatos apsaugos ministerijai iki kovo pabaigos pavyks patobulinti karštosios linijos 1808 sistemą, kad nereikėtų fiziškai pildyti lentelių ir ji turėtų tiesioginę sąveiką su laboratorijomis. To tikimasi iki kovo pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS