Vilniaus policija atsisakė pradėti tyrimą dėl sutrikdytos registracijos į darželius | kl.lt

VILNIAUS POLICIJA ATSISAKĖ PRADĖTI TYRIMĄ DĖL SUTRIKDYTOS REGISTRACIJOS Į DARŽELIUS

  • 1

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl incidento, kuris sutrikdė registraciją į sostinės darželius.

„Vilniaus VPK išnagrinėjusi nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo“, - BNS pirmadienį sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad komisariato sprendimas gali būti skundžiamas.

„Dabar yra apskundimo terminai ir, mano žiniomis, prokurorė pareikalavo visą medžiagą pateikti jai. Kol kas ta medžiaga nėra gauta. Taigi taško istorijoje kol kas nėra, yra tik tarpinis sprendimas“, - teigė E.Martinonienė.

Sausio viduryje sutrikus sistemai internete, Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį atšaukė vidurnaktį turėjusią prasidėti registraciją į sostinės darželius. Miesto valdžia įsitikinusi, kad sistema sutriko dėl tyčinės kibernetinės atakos.

„Vertinimo metu buvo nustatyta, kad buvo atliktos „brute force“ (liet. - grubios jėgos) atakos. Tai yra sistema, kuri bando sistemos administratoriaus slaptažodį ir dėl to kai kurie asmenys galėjo įsibrauti į sistemą“, - anksčiau sakė Vilniaus miesto savivaldybės E. miesto departamento direktorius Jonas Pidkovas.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad skųs prokuratūrai policijos atsisakymą pradėti tyrimą.

Savivaldybės teigimu, nepriklausomi kibernetinės saugos įmonės „NRD CS“ ekspertai pateikė įrodymų, jog registraciją į Vilniaus darželius sutrikdė kibernetinė ataka. Anot pranešimo, iš policijos nutarimo pateiktos medžiagos matyti, kad nagrinėjant pareiškimą nebuvo ištirta įmonės ataskaitoje pateikta informacija apie identifikuotus bandymus prisijungti prie savivaldybės tinklalapio ir nebuvo identifikuoti nustatyti IP adresai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS