Vilniaus rajonas toliau sprendžia darželių trūkumą – praplės tris įstaigas | kl.lt

VILNIAUS RAJONAS TOLIAU SPRENDŽIA DARŽELIŲ TRŪKUMĄ – PRAPLĖS TRIS ĮSTAIGAS

Vilniaus rajono savivaldybės taryba pritarė sprendimui rekonstruoti tris šio rajono švietimo įstaigas: Vilniaus r. Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnaziją, Nemėžio vaikų lopšelį-darželį ir Buivydiškių vaikų darželį. Prie esamų pastatų numatoma prijungti korpusus-priestatus, taip sukuriant 230 naujas ikimokyklinio ugdymo vietas.

Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič pažymi, kad šis projektas yra viena iš inicijuojamų priemonių, kuriomis siekiama didinti darželių prieinamumą rajone.

„Vilniaus rajone tarp sparčiausiai gyventojų skaičiumi augančių vietovių yra Nemėžio ir Zujūnų seniūnijos. Į jose esančius darželius yra didelės laukiančiųjų eilės. Problema susiklostė dėl vietos trūkumo minėtose įstaigose įrengiant papildomas ikimokyklinio ugdymo grupes. Šiuo metu jos gali priimti tik labai ribotą ugdytinių skaičių. Tarybai patvirtinus minėtą sprendimą, dabar bus galima ne tik padidinti ugdymo teikimo apimtis, pagerinti šios paslaugos kokybę, bet ir sutvarkyti viešąją infrastruktūrą“, – teigė R. Duchnevič.

Preliminari projekto „Ikimokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas Vilniaus rajono savivaldybėje“ vertė siekia 3,2 mln. Eur. Iš jų ES lėšos – 1,6 mln. Eur, valstybės biudžeto – 1,12 mln. Eur, savivaldybės biudžeto – 0,48 mln. Eur.

Taryba taip pat pritarė sprendimui iš dalies pakeisti Vilniaus rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021–2025 metų bendrąjį planą. Iki 2024 m. rugpjūčio 31 d. bus atlikti vidaus struktūros pertvarkos: Vilniaus r. Vaidotų mokyklos-darželio „Margaspalvis aitvarėlis“ tipas bus pakeistas iš mokyklos-darželio į lopšelį-darželį, o prie Vilniaus r. Rukainių gimnazijos bus prijungta Vilniaus r. Medininkų šv. Kazimiero gimnazija bei Medininkų ikimokyklinio ugdymo skyrius (taps Vilniaus r. Rukainių gimnazijos skyriumi).

Savivaldybė primena, kad šį rugsėjį planuojama atidaryti lopšelį-darželį Didžiojoje Riešėje. Šiuo metu baiginėjami statybos darbai. Čia numatyta įsteigti 8 ikimokyklinio ugdymo grupes, kurias galės lankyti 125 vaikai. Be to, savivaldybė pirmą kartą Vilniaus rajone numato vykdyti modulinių darželių nuomos programą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jeigu

Statoma lietuvių Valstybine kalba mokyti tai gerai. Jeigu rusakalbius tai blogai , tai reiškia rusakalbių invazija , nei karo nereikia . Jie turi tikslą okupuoti ir grobti

Anonimas

o kada vilniaus rajonas pereis prie ugdymo valstybine kalba gal gana šūda malt ir mokyt vaikus šlėchtu kalba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS