Vilniaus rajone atidaryta nauja lietuviška pradinė mokykla | kl.lt

VILNIAUS RAJONE ATIDARYTA NAUJA LIETUVIŠKA PRADINĖ MOKYKLA

  • 5

Vilniaus rajone, Ažulaukėje, atidaryta nauja pradinė mokykla, kurioje ugdymas vyks lietuvių kalba, informavo Švietimo ir mokslo ministerija.

Eitminiškių gimnazijos Ažulaukės pradinio skyriaus naujajame pastate, kurio statybos kainavo 2,3 mln. eurų, mokysis daugiau kaip šimtas vaikų. Iki tol lietuviška pradinė mokykla buvo prisiglaudusi 70 kv. metrų buvusio pašto patalpose

70,99 kv. m., klasės labai mažos, nebuvo patalpų mokiniams sportuoti, pailsėti.

„Nuoširdžiai sveikinu visą Ažulaukės mokyklos bendruomenę šia ypatinga proga. Džiugina šio krašto kaita, smagu matyti dygstančius naujus namus ir čia gyventi atsikeliančias jaunas šeimas. Mūsų visų siekis turi būti, kad mokykla, kuri pasitinka vaiką nuo jauno amžiaus, įžvelgtų kiekvieno potencialą ir lydėtų jį į sėkmę“, – sako ministras A. Monkevičius.

Naujame pastate įrengtos patalpos trims ikimokyklinio ugdymo grupėms, keturioms pradinukų klasėms, klasės aprūpintos visais baldais ir įranga, yra sporto-aktų salė, biblioteka-skaitykla, valgomasis, įrengtos žaidimų aikštelės.

Naujoje mokykloje ugdoma keliasdešimt ikimokyklinio amžiaus vaikų, mokosi apie 60 pradinukų. Palyginti su pernai, vaikų skaičius Ažulaukės pradinio ugdymo skyriuje išaugo dvigubai, ypač padaugėjo ikimokyklinio amžiaus vaikų, jie šiemet užpildė visas tris numatytas grupes.

Mokykla iš viso pajėgi priimti 120 mokinių, tad bus pasiruošusi ir ateityje priimti daugiau pradinių klasių mokinių.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija mokyklai skyrė 2,3 mln. eurų.

Iš viso švietimo įstaigų pastatams iš dalies atnaujinti 2019 metais skirta 9,7 mln. eurų valstybės lėšų. Atnaujintos ar atlikti mažesni remontai iš viso 63 mokyklose, o vien šiemet užbaigtos atnaujinti 5 mokyklos.

Ministerijos skirtomis lėšomis Vilniaus rajone modernizuotas Riešės gimnazijos Bukiškio progimnazijos skyriaus pastatas, pertvarkytos Mickūnų vaikų lopšelio-darželio patalpos, rekonstruota Rudaminos vaikų lopšelio-darželio šildymo sistema. Visose šiose švietimo įstaigose įkurtos ir papildomos ikimokyklinio ugdymo grupės.

GALERIJA

  • Vilniaus rajone atidaryta nauja lietuviška pradinė mokykla
  • Vilniaus rajone atidaryta nauja lietuviška pradinė mokykla
  • Vilniaus rajone atidaryta nauja lietuviška pradinė mokykla
Švietimo ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

O tai ko ne negriukai lietuvaičiai tą juostą ministeriui lako? Pritrūko tolerancijos, ar negriukų? Ar ministeris taip ryškiai iki Papa Rome netempia?

Įvykis!

Lietuvoje atidarė lietuvišką mokyklą!

Kur sensacija

Ar kad Vilniui, ar kad lietuviška?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS