Vilniaus regione COVID-19 lovų skaičius didinamas, Kauno – mažinamas | kl.lt

VILNIAUS REGIONE COVID-19 LOVŲ SKAIČIUS DIDINAMAS, KAUNO – MAŽINAMAS

Vilniaus regione COVID-19 sergantiems žmonėms skirtų lovų skaičius didinamas, Kauno regione – mažinamas.

Vilniaus regione šiuo metu užimta 74 proc. aktyviam gydymui skirtų lovų bei 55 proc. reanimacijos ir intensyvios terapijos gydymui skirtų lovų.

„Mes kokį mėnesį mažinom lovų skaičių, bet jau praėjusį penktadienį, kovo 12 dieną, pradėjome stebėti pacientų didėjimą ir atidarėme Santaros klinikose 18 papildomų lovų, kurias per savaitgalį ir užpildėm. (...) Nuo pirmadienio paprašėme Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje papildomai skirti dar 20 lovų“, – BNS sakė Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė-Motiejūnienė.

„Tikimės, kad šiam savaitgaliui pakaks lovų, kurios atsilaisvins išrašius pacientus. Taip pat turime alternatyvų planą – esam atlaisvinę vieną padalinį Santaros klinikose, kuriame yra 18 lovų“, – pridūrė ji.

Iš viso Vilniaus regione yra 481 aktyviam COVID-19 pacientų gydymui skirta lova, taip pat 61 reanimacijos ir intensyvios terapijos gydymui skirta lova.

Anot A. Bilotienės-Motiejūnienės, lovų užimtumo didėjimas siejamas su banguojančia epidemiologine situacija ir naujomis koronaviruso atmainomis.

Tuo tarpu Kauno regione mažėjant gydomų pacientų skaičiui šeštą kartą mažinamas lovų skaičius – nuo kitos savaitės naikinamos 86 lovos, skirtos gydyti COVID-19 liga sergančius pacientus.

Pasak COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovo Vaidoto Gurskio, epidemiologinė situacija Lietuvoje ir Kauno regione nėra stabili.

„Nors ligoninėse hospitalizuojamų pacientų mažėja, plinta nauja viruso atmaina, todėl privalome išlaikyti terapinių ir reanimacijos profilio COVID-19 lovų rezervą, kad galėtume greitai reaguoti į kintančią situaciją regione“, – teigė jis.

Nuo pirmadienio 50 lovų su deguonies tiekimu ir keturios reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovos naikinamos LSMU Kauno ligoninėje, taip pat 10 lovų su deguonies tiekimu perskirstomos Kauno klinikose.

Kėdainių ligoninėje nuo kito pirmadienio taip pat naikinama 10 terapinio profilio lovų, o Jurbarko ligoninėje – 10 lovų su deguonimi ir dvi reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovos.

Atlaisvintos lovos toliau bus naudojamos kitų pacientų gydymui.

Iš viso Kauno regione nuo kitos savaitės lieka 255 lovos su deguonies tiekimu bei 42 reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovos su dirbtinės plaučių ventiliacijos galimybe.

Pirmadienį Vyriausybės kanceliarijos Projektų valdymo grupės projektų vadovas Aistis Šimaitis pranešė, kad Vilniuje „britiškoji“ koronaviruso atmaina jau gali siekti apie pusę visų naujų atvejų ir būti dominuojanti.

Anot jo, oficialūs sekoskaitos duomenys vėluoja kelias savaites, bet pagal kitus duomenis (S geno signalo praradimą) šis skaičius gali siekti 50 procentų.

Iki šiol Lietuvoje nustatyti 188 britiškosios COVID-19 atmainos atvejai. Sveikatos ekspertai sako, kad ši atmaina greičiau plinta ir lemia didesnį mirtingumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietė

Tikrai negerai viskas vyksta su vakcinavimu. Štai mano mamai (86 metai, namų rėžimas) buvo skambinta, kad atvyks vakcinuoti jau prieš tris savaites - niekas neatvyko. Mane (lėtinis ligonis) jau senai užrašė į eilę šeimos gydytoja - niekas nepakviečia. Tuo tarpu rašoma, kad Rytų Lietuvoje niekas nenori vakcinuotis, neatvyksta visiškai. Kaip taip gali būti. Kokia nesusitupėjusi valdžia - turi momentaliai permesti vakcinas ten, kur eilė, kur žmonės prašo, laukia vakcinavimosi. Kada baigsis šita betvarkė?

Sanitaraas

Zemiau pakomentaves padaugino vienu 0

O 100000 vakcinos guli šaldytuvuose

Nemoka ministras organizuoti. Yra vakcina, yra nori tys skiepyti, bet žinot, vyksta ne pagal jo tvarką..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS