Vilniaus savivaldybė pritaria sprendimui nestatyti pareigūnų mokymo centro Senamiestyje | kl.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ PRITARIA SPRENDIMUI NESTATYTI PAREIGŪNŲ MOKYMO CENTRO SENAMIESTYJE

Vilnius sveikina Teisingumo ministerijos sprendimą atsisakyti plano šalia Vizitiečių vienuolyno sostinės Drujos gatvėje statyti pareigūnų mokymo centrą. Istoriniame Vilniaus centre esančią teritoriją ministerija ketina perduoti valdyti Turto bankui.

„Džiaugiuosi, kad ministerija išgirdo mūsų argumentus. Ši nuostabi vieta, nuo kurios atsiveria visas Vilnius, liks nesugadinta nuobodaus, uždaro, jai netinkančio pastato. Pažangiame mieste, sostinėje, UNESCO Pasaulio paveldo vietovėje, tokia erdvė turi likti atvira, įdomi, čia turi virti gyvenimas. O Kalėjimų departamento mokymo centras bus tam tinkamesnėje vietoje – miesto pakraštyje“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Apie 0,24 ha ploto buvusią gamybinę, sunkiaisiais metalais ir naftos produktais užterštą teritoriją Savivaldybė drauge su Vilniaus pataisos namais neseniai išvalė ir sutvarkė, skyrusi tam 277,4 tūkst. eurų.

Turto bankas, kuriam bus perduotas sklypas, dėl jos pritaikymo kviečiamas pirmiausia konsultuotis su visuomene ir Savivaldybe. Pasak R. Šimašiaus, Vilniuje galioja griežta vertybinė skalė tokioms teritorijoms. Savivaldybė atvira diskusijoms ir pasitarimams dėl teritorijos tolesnio pritaikymo.

Buvusios Infekcinės ligoninės teritorijos Žvėryne pavyzdys rodo, kad tikslių lūkesčių įvardijimas padeda ir teritorijos valdytojams, ir potencialiems vystytojams. Ruošiantis teritorijos pardavimui aukcione Savivaldybė suformulavo reikalavimus būsimiems sklypo pirkėjams. Buvo įvardinta būtinybė saugoti želdynus, išlaikyti urbanistinį ir gamtinį Žvėryno veidą. Teritoriją įsigijusi įmonė – su „Teltonika“ susijusi „Power Group Property“ – jau paskelbė, kad planuoja ją pritaikyti ne prabangių daugiabučių kvartalui, o sveikatingumo paslaugoms, įsipareigojo išsaugoti ir unikalią pastatų architektūrą.

ELTA primena, kad Teisingumo ministerija pranešė sprendimą šalia Vilniaus pataisos namų Drujos gatvėje nestatyti Kalėjimų departamento Mokymo centro priėmusi, siekiant efektyvumo, taupant lėšas ir atsižvelgiant į ekspertų išvadas dėl užstatymo rodiklių bei statybų reikalavimų atitikimo urbanistinei miesto centro struktūrai.

Pasak teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos, Mokymo centro statybos darbai anksčiau svarstytoje Drujos gatvėje būtų kainavę daugiau nei 5,7 mln. eurų, o šio komplekso įrengimo darbai esamose patalpose Antaviliuose leis ne tik sutaupyti lėšų, bet ir efektyviau perkelti Mokymų centrą į geresnės kokybės infrastruktūrą.

Mokymo centro komplekso įrengimo Antaviliuose iniciatyvai pritaria ir projekto partneriai Norvegijos pataisų tarnybos direktoratas, ir Finansinių mechanizmų valdybos atstovai, kadangi didžioji dalis projekto lėšų bus apmokama iš Norvegijos finansinio mechanizmo programos lėšų.

GALERIJA

  • Vilniaus savivaldybė pritaria sprendimui nestatyti pareigūnų mokymo centro Senamiestyje
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

mėėėras

Trys daržinės ant Vizitiečių kalno nuo Užupio pusės jau "papuošė" senamiestį.

Alio

Kada Vytis Lukiskiu aiksteje stoves?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS