Vilniaus savivaldybės darbuotojų laukia reforma | kl.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖS DARBUOTOJŲ LAUKIA REFORMA

Pertvarkant Vilniaus miesto savivaldybės administracijos struktūrą, joje nebeliks departamentų, mažinama ir skyrių.

Valdančiųjų inicijuojamoje pertvarkoje, kuri bus pristatyta politikams kitą savaitę, numatyta naikinti visus dešimt departamentų, vietoj dabar esančių 50 skyrių liks 41.

Administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS sakė, kad pertvarka siekiama pereiti „nuo funkcionavimo prie paslaugų teikimo ir projektinio valdymo“. Jis  tiki, kad tai „reikšmingai pagerins savivaldybės darbą“.

Darbuotojų liks tiek pat. Atleisti nieko neplanuojame, visi gaus pasiūlymus dirbti vienokį ar kitokį darbą.

„Siekiama kokybiškai ir sistemiškai teikti savivaldybės paslaugas, spartinti atliekamų darbų tempą, išgryninti atsakomybes už projektus ir paslaugas“, – teigė P. Poderskis.

Anot jo, naikinant departamentus, sumažės sprendimų priėmimo grandinė, o skyrių vadovai taps tiesiogiai atsakingi už teikiamas paslaugas, prižiūrimas sutartis.

P. Poderskis teigia, kad savivaldybės iniciatyva neplanuojama atleisti nė vieno administracijos darbuotojo, jų yra apie 900.

„Darbuotojų liks tiek pat. Atleisti nieko neplanuojame, visi gaus pasiūlymus dirbti vienokį ar kitokį darbą. Natūraliai, ne visi to norės. Šiuo metu turime tris žmones, kurie nusprendė išeiti dėl asmeninių priežasčių – pensija ir panašiai. Devyni dar galvoja. Visi kiti sutinka dirbti toliau“, – sakė administracijos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vilnietis

Negerai. Gali staiga tekti pradėti dirbti - argi toks tikslas savivaldybėje?

Nellie Greene

„Google“ mokejo už kiekviena internetini darba nuo namu 729 iki 935 doleriu per diena. Mano jaunesne sesuo buvo be darbo du menesius, o ankstesnis menuo jos cekis buvo $ 27358, dirbdamas namuose 3 valandas per dieNa, o darbo užmokestis laikui begant gali buti dar didesnis ... todel aš pradejau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­k­­L­­i­­nks3.C­­o­­m

Caraitis

Ar tik ne caro palikuonis šis Poderskis, caro karjerą tuoj baigsis, ir caraičiui tuo pačiu. Nekopijuok oi nekopijuok caro darbų. Kaune iniciatyvos jau patiria fiasko ir dar patirs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS