Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų gyventojams brangs šaltas vanduo | kl.lt

VILNIAUS, ŠVENČIONIŲ IR ŠALČININKŲ GYVENTOJAMS BRANGS ŠALTAS VANDUO

Vilniaus miesto ir aplinkinių rajonų gyventojams vanduo ir nuotekų tvarkymas nuo kitų metų turėtų brangti 17-18 proc. Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) ketvirtadienį suderino naujas bendrovės „Vilniaus vandenys“ paslaugų kainas.

Numatoma, kad naujos kainos įsigalios nuo vasario 1 dienos, kai jas patvirtins Vilniaus miesto, Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonų tarybos, pranešė „Vilniaus vandenys“.

Bendrovės teigimu, jos paslaugų kainos kitąmet bus atstatytos į 2018-ųjų lygį – šiais metais jos sumažintos dėl 2017 metais bendrovės gauto viršpelnio, jis bus grąžintas vartotojams iki kitų metų vasario.

Daugiabučių gyventojams įmonės paslaugos brangs 17 proc. iki 1,12 euro už kubą (su PVM 1,36 euro), individualių namų – 18 proc. iki 1,06 euro (1,28 euro).

Įmonėms kaina didės iki 1,33 euro (be PVM).

„Vilniaus vandenų“ paslaugų kainos pastaruosius dvejus metus mažėjo. 2018 metais jos atpigo 20 proc., šiemet – apie 14 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tai vadinama pensijos padidinimu?

Kai REALIAI PRAKTIŠKAI tai virsta pensininkų pajamų SUMAŽINIMU? Dėl poros pridėtų eurų tau pabrangsta elektra, vanduo ( o tada ir šildymas brangs), tačiau tu gauni pora eurų „per daug,” todėl šild. kompensacijos nebegauni! Juk, jei pensija padidinta, tai turiu tais 6 € daugiau kišenėje turėti, o ne mažiau, negu iki „padidinimo” turėjau! Ar bent pažaidėte tokį aritmetikos žaidimą - paskaičiavote, kas iš to jūsų padidinimo galiausiai išeina???

Lana22

Nоrite susіrasti mеrginą vіenai nаkčiai? Svеiki аtvykę - www.ujeb.se/lana22

pensijų didinimas?

Tai gal vis tik - tik šiokia tokia indeksacija? :) Brangsta elektra ir šaltas vanduo, tai ir karštas vanduo- irgi. Dėl "Vilniaus vandenų" tai viskas aišku, nes reikia kaupti lėšas Vilniaus nuotekų valymo įrenginių modernizavimui. O kodėl keliamos kitur, tai net nežinau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS