Vilniaus valdžia suteikė 26 mln. eurų garantiją apšvietimui modernizuoti | kl.lt

VILNIAUS VALDŽIA SUTEIKĖ 26 MLN. EURŲ GARANTIJĄ APŠVIETIMUI MODERNIZUOTI

Vilniaus taryba trečiadienį suteikė 25,97 mln. eurų garantiją jos valdomai įmonei „Vilniaus apšvietimas“, ketinančiai skolintis gatvių apšvietimo elektros tinklų modernizavimui.

Garantijos reikalavo Europos investicijų bankas, žadantis suteikti įmonei 21,6 mln. eurų iki 15 metų trukmės paskolą.

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis teigė, kad 120 proc. paskolos užtikrinimo garantija yra minimalus šio savivaldybės partnerio, finansuojančio ir kitus projektus mieste, reikalavimas.

Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža sako, kad paskolai taryba jau buvo pritarusi prieš dvejus metus, tačiau tuomet nesuteikus garantijos procedūros užtruko.

„Šiuo metu modernizavimas jau vyksta, įmonė yra sutarusi su Europos investicijų banku dėl paskolos gavimo ir toliau sėkmingai vykdys darbus“, – tarybos posėdyje sakė V. Pauža.

P. Poderskis BNS teigė, kad projektą ketinama užbaigti iki 2021-ųjų pabaigos.

„Vilniaus apšvietimo“ vadovai anksčiau skelbė, kad už beveik 16 mln. eurų ketinama įsigyti naujų LED gatvių šviestuvų ir jų valdymo sistemą. Taip ketinama atsisakyti dabar naudojamų apie 46 tūkst. natrio ir metalohalido šviestuvų.

Skaičiuota, jog nauja sistema per metus leistų sutaupyti apie 11,7 mln. kWh elektros energijos arba daugiau kaip 1 mln. eurų per metus.

Vilniaus savivaldybė 2014 metais buvo pasirašiusi sutartį su konkursą laimėjusia Italijos bendrove „Gemmo“, tačiau 2015-ųjų gegužę sutarties nepratęsė, nes „Gemmo“ neįvykdė sąlygų ir nepateikė bankų, kurie finansuotų projektą, sąrašo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rinkėjas

Žadėta buvo prieš 10 metų. Bet atėjęs Šimačius nachališkai nutraukė darbus ir išpyrė kokrso laimėtoją be paaiškinimų.Tai anas visiems EU papsakojo kokie *ikniai dirba Vilniaus savivaldybėje...

Ozys&Ozesnis

Tegul apsviecia normaliai visus kulturos paveldo objektus

Ozys&Ozesnis

vel tas jusu sudas bl. There was a problem with your form submission. Please wait 162758 seconds and try again.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS