„Vilniaus vandenys“ kviečia gaivintis iš mieste įrengtų nemokamų vandens gertuvių | kl.lt

„VILNIAUS VANDENYS“ KVIEČIA GAIVINTIS IŠ MIESTE ĮRENGTŲ NEMOKAMŲ VANDENS GERTUVIŲ

Šeštadienį Olimpinės dienos finaliniuose renginiuose bei bėgimuose vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami ne tik nepamiršti vandens organizmui svarbos, bet ir tvarių pasirinkimų.

Bėgikams mieste įrengta vėsinanti rūko sistema, o gerti vandenį Olimpinės dienos dalyviai raginami iš mieste įrengtų nemokamų vandens gertuvių.

„Vilnių siekiame paversti kuo tvaresniu – tiek kalbant apie žmonių sveikatą ir gyvenimo būdą, tiek apie vartojimo tendencijas. Olimpinėje dienoje visa tai puikiai susijungia – skatiname žmones būti sportiškus ir sveikus, o su „Vilniaus vandenimis“ rūpinamės, kad sportuojantys turėtų galimybę vartoti daug skysčių ir tai darytų pačiu švariausiu būdu – tiesiai iš čiaupo, nepaliekant po savęs galybės veltui išmesto plastiko, mažinant plastikinių butelių gamybos mastus ir taip saugant tiek atmosferą nuo anglies dvideginio išsiskyrimo, tiek Lietuvos upes nuo mikroplastiko ir kitų su plastiku į aplinką patenkančių teršalų“, – sako Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Vilnių siekiame paversti kuo tvaresniu – tiek kalbant apie žmonių sveikatą ir gyvenimo būdą, tiek apie vartojimo tendencijas.

„Vilniaus vandenys“ primena, kad vilniečiai tausoti gamtą ir rinktis tvarius sprendimus jau dvejus metus yra skatinami naudojantis mieste įrengtomis vandens gertuvėmis, kurių skaičius šią karštą vasarą ženkliai išaugo.

Remiantis gertuvėse įrengtais išmaniaisiais vandens suvartojimo sekimo prietaisais, sostinės gyventojai ir svečiai jau išgėrė 922 110 litrus, arba 4 610 550 stiklinių vandens. Lyginant su praėjusių metų duomenimis, nuo pavasario iki šios savaitės vilniečiai išgėrė daugiausia vandens per visą šių gertuvių istoriją, beveik 550 tūkst. litrų arba beveik 3,5 tūkst. standartinio dydžio vonių, sakoma „Vilniaus vandenų“ pranešime.

„Džiugu stebėti, kad įvairių sporto švenčių metu jų organizatoriai akcentuoja ne tik dėmesio sveikatai svarbą, bet ir tvarių pasirinkimų įtaką mums ir mus supančiai aplinkai. Nors prieš keletą metų tvarumą daugelis laikė madinga, tačiau greit išblėsiančia tendencija, pastebime, jog vis daugiau vilniečių sąmoningai renkasi tausoti gamtą ir prioritetą teikia aplinkai draugiškiems sprendimams – tokiems kaip vandens gėrimas iš čiaupo, atsisakant plastikinių vandens buteliukų“, – sako „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

„Vilniaus vandenų“ duomenimis, per dvejus metus, naudodamiesi miesto gertuvėmis Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai jau atsisakė 1 844 220 plastikinių buteliukų, arba net 46,11 tonos plastiko. Tai taip pat padėjo sumažinti CO2 emisiją net 157, 6 tonos.

Jau kelerius metus viena iš svarbiausių „Vilniaus vandenų“ strateginių krypčių yra atsakomybė gamtai bei jos skatinimas. Įgyvendindama socialinės atsakomybės strategiją „Nulis pasiteisinimų“ bendrovė imasi lyderystės aplinkosaugos srityje, prisiima naujus griežtus įsipareigojimus, kuriuos taiko sau, taip pat ir savo partneriams, klientams, kiekvienam save atsakingu laikančiam visuomenės nariui.

Šiuo metu Vilniuje yra įrengta 16 stacionarių vandens gertuvių, visų jų vietas vilniečiai gali lengvai rasti interaktyviame žemėlapyje (https://bit.ly/3q20F5H) bei 6 mobiliosios (kilnojamosios) gertuvės: prie J. Basanavičiaus paminklo, Žaliojo tilto, greta Geležinkelio stoties, riedutininkų parke Pašilaičiuose bei visai neseniai „Vilniaus vandenys“, atsiliepę į Vilniaus miesto savivaldybės prašymą, įrengė gertuves ir „Litexpo“ vakcinacijos centre.

„Vilniaus vandenys“ ragina nebepirkti vandens plastikiniuose buteliuose – jį sveika ir saugu gerti tiesiog iš čiaupo ar mieste, mokyklose iš bendrovės įrengtų gertuvių.

 

GALERIJA

  • „Vilniaus vandenys“ kviečia gaivintis iš mieste įrengtų nemokamų vandens gertuvių
  • „Vilniaus vandenys“ kviečia gaivintis iš mieste įrengtų nemokamų vandens gertuvių
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kodėl to

nėra Klaipėdoje? Geriau trinkelizuoti ir medžius x u jarinti nei reikalingą žmonėms dalyką įrengti?

Išpyldymas kaip per šiknaskylę

Nejau sunku buvo bent pavėsį suorganizuoti?

o

vanduo kazin ar ne su vyrusais reiketu kad Vaitkus patikrintu?;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS