Vilniaus vicemeras: stadiono griovimo darbai vyksta pagal planą | kl.lt

VILNIAUS VICEMERAS: STADIONO GRIOVIMO DARBAI VYKSTA PAGAL PLANĄ

Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas tvirtina, kad sostinės Šeškinės rajone prasidėję Nacionalinio stadiono konstrukcijų griovimo darbai vyksta pagal planą. Konstrukcijos, pasak jo, turėtų būti nugriautos per sutartyje numatytą keturių mėnesių terminą.

„Šiuo metu yra nugriauta apie 13 procentų dabartinių konstrukcijų. Viskas vyksta pagal planą ir turėtų suspėti rangovas pabaigti darbus, kaip ir numatyta, per keturis mėnesius. Šiuo metu dirba trys mašinos ir yra nugriautos 9 iš 56 atramų, kurios buvo kažkada pastatytos“, – Eltai sakė V. Benkunskas.

Vicemeras teigė, kad jau netrukus turėtų būti pradėti formuoti pylimai prie Nacionalinio stadiono, taip siekiant sumažinti triukšmą gyventojams.

„Pylimai turėtų būti jau netrukus pradėti formuoti, 4–5 metrų aukščio pylimai, ir tada darbai paspartės. Dabar tiesiog dirba 3 mašinos, kad būtų mažiau garso ir mažiau dulkių iš tos suskaldytos betono medžiagos. Tiesiog ji yra dar perdirbama, yra išlupamos metalo konstrukcijos, suformuojamos betono trintys, ir tada bus sustumdyti tie pylimai, tai turėtų būti artimiausiu metu“, – aiškino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.

Šiuo metu dirba trys mašinos ir yra nugriautos 9 iš 56 atramų, kurios buvo kažkada pastatytos.

ELTA primena, kad Vilniuje pradėtos griauti nuo 1993 metų nebaigto statyti Nacionalinio stadiono konstrukcijos. Išvalius teritoriją ant sostinėje esančios Šeškinės kalvos, turėtų prasidėti naujo daugiafunkcio komplekso statybos.

Pagal koncesijos sutartį su investicijų bendrove „BaltCap“, šalia prekybos centro „Akropolis“ Vilniuje bus statomas daugiafunkcis sporto kompleksas, kurį, be nacionalinio stadiono, sudarytų dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat suplanuoti sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis. Projektą numatoma baigti iki 2024 m. pabaigos.

Spalio pradžioje projektas dėl naujo komplekso susilaukė palaikymo miesto Taryboje, taip uždegus žalią šviesą koncesijos sutarčiai, Nacionalinio stadiono techniniam projektavimui ir statyboms.

Sutartis iki pateikiant Tarybai buvo kiek pakoreguota, atsižvelgus į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pateiktas pastabas. Nekeistas pats finansinis veiklos modelis: liko Vilniaus miesto savivaldybės metinio mokėjimo dydis, numatytas galutiniame pasiūlyme, o projekto vertė, įskaitant kapitalo investicijas, finansavimo kaštus, sudaro 146 mln. 185 tūkst. eurų (be PVM). Daugiau nei pusė šios sumos – projekto kapitalo investicijos.

Vyriausybės nutarime numatyta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos maksimalių įsipareigojimų suma – 53,4 mln. eurų (su PVM). Numatyta, kad stadionas turi būti UEFA IV kategorijos.

Nacionalinio stadiono sostinės Šeškinės rajone projektavimas prasidėjo 1985 m., o pačios statybos – 1987 m. Tačiau jau 1993 m. statybos darbai buvo nutraukti. 2008 m. projektui buvo skirta dar 33,6 mln. eurų, tačiau statybos darbai nutrūko ir tą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

vidma60

Daro kvailystę ir džiaugiasi, kad pagal planą .Būtų statę keliais etapais ( dabar pajuokai iki vietų, vėliau iki padorios talpos nacionalinio stadiono ) ir turėtume tikrai Nacionalinio stadiono vardą atitinkantį stadioną.

Šiaip

šis stadionas didelė gėda Vilniaus valdžiai, nes galėjo nugriauti anksčiau ir griovimo kaina būtų mažesnė. Dabartiniai pasakymai, kad :griovimo darbai vyksta pagal planą" yra tuščias "pasipiarinimas".

Manija

Vilniaus savivaldybę apėmusi griovimo manija. O ką pastatė? Taurakalnį sugriovė, paminklus sugriovė, kalėjimą išgriovė, ligoninės griūna, Gedimino kalnas griūna, dabar stadioną griauna ... O ką Šimašius pastatė per dvi mero kadensijas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS