Vilniaus Žirmūnų gyventojai naują atstovą į Seimą turbūt rinks rugsėjo 8 dieną | kl.lt

VILNIAUS ŽIRMŪNŲ GYVENTOJAI NAUJĄ ATSTOVĄ Į SEIMĄ TURBŪT RINKS RUGSĖJO 8 DIENĄ

  • 3

Vilniaus Žirmūnų rajono gyventojai naują atstovą į Seimą tikriausiai rinks rugsėjo 8 dieną, sekmadienį pranešė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė.

2016-ųjų Seimo rinkimuose Žirmūnų apygardoje laimėjo Aušra Maldeikienė. Prieš savaitę ji buvo išrinkta į Europos Parlamentą.

Vyriausioji rinkimų komisija jau anksčiau patvirtino, kad rugsėjo 8-ąją bus renkami Seimo nariai Gargžduose ir Žiemgalos apygardoje, kuri apima Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono.

Čia anksčiau išrinkti politikai Seimo nario mandatus iškeitė į mero pareigas – „valstietis“ Bronius Markauskas tapo Klaipėdos rajono meru, liberalas Vitalijus Gailius ėmė vadovauti Joniškio savivaldybei.

„Mano siūlymas būtų suorganizuoti juos (rinkimus Žirmūnuose) kartu su rugsėjo 8 dienos rinkimais, kur vyksta vietoj išrinktų Seimo narių V. Gailiaus ir B. Markausko. Taip būtų geriau iš organizacinės ir finansinės pusės“, – sekmadienio vakarą Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdyje sakė L. Matjošaitytė.

Galutinis formalus sprendimas bus priimtas vėliau, kai A. Maldeikienė oficialiai atsisakys Seimo nario mandato.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ona

Zirmunu apylinke neitu i pakartotinus rinkimus ir tada issisprestu problema.

Juozas

PONAI, ar normalu valstybei i ta pacia seimo nario vieta rinkti kita nari isleidziant visu zmoniu biudzeta. Galu gale , kodel tas seimo narys negali dirbti iki kadencijos pabaigos, o ne ieskoti amenines naudos. Kur tokiu politiku deklaruojama IDEJINE SAZINE, MORALE . Pamato pinigus ir alpstama.

...

Konstitucija išrinktajam GARANTUOJA 4 (keturis) metus seimavimo, ir tai - TEISĖTI rinkėjų lūkesčiai; Seimo sąstatą reikia atnaujinti PASTOVIAI (tarkim, pavasarį ir rudenį), o pačio Seimo darbą padaryt PASTOVŲ (permanentinį) be jokių skirstymų į sesijas, be jokių 'atostogų'! Beje, tada ir išrinktųjų atšaukimas taptų normaliu veiksmu - TIK tuomet galėsim tikėtis kad tie išrinktieji IŠTIES dirbtų MUMS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS