Vilniuje – 30 Europos miestų vienijanti misija | kl.lt

VILNIUJE – 30 EUROPOS MIESTŲ VIENIJANTI MISIJA

  • 0

Spalio 8 d. (antradienį) Lietuvoje lankysis Tibeto vienuolis, Tibeto parlamento tremtyje (Kašago) narys Tubtenas Vangčenas (Thubten Wangchen). Šis vizitas yra dalis Tubteno Vangčeno šiuo metu vykdomos misijos „Dialogas taikai – Tibetas“.

Vienuolis keliauja per 30 Europos šalių su taikos misija. Kelionės metu jis siekia atkreipti šių šalių politikų ir visuomenės dėmesį į tragišką tibetiečių padėtį ir paskatinti Europos žmones aktyviai spausti Kinijos Liaudies Respublikos komunistinę vyriausybę, kad būtų pradėtos realios derybos su Tibeto vyriausybės tremtyje ir Jo Šventenybės XIV Dalai Lamos atstovais dėl Tibeto statuso.

Spalio 8 d. 10 val. Lietuvos Respublikos Seime vyks Seimo Laikinosios Solidarumo su tibetiečiais grupės organizuojama T. Vangčeno spaudos konferencija, po kurios svečias susitiks su Tibetą remiančiais Seimo nariais.

12 val. T. Vangčenas pristatys dialogui kviečiantį laišką į Kinijos Liaudies Respublikos ambasadą Vilniuje.

T. Vangčenas 2012 metais pirmą kartą viešėjo Lietuvoje. Tąkart mūsų šalyje jis pristatė pasaulinį renginių ciklą „Tiesos deglas“, kuriuo siekė atkreipti Jungtinių Tautų (JT) ir pasaulio bendruomenės dėmesį į Kinijai priklausančio Tibeto tragediją bei tibetiečių susideginimus. Vilniaus Rotušės aikštėje jis dalyvavo susideginusių tibetiečių atminimui skirtoje akcijoje, o Užupyje – Užupio Konstitucijos tibetiečių kalba atidengimo ceremonijoje. Tuomet šis Tibeto parlamentaras atkreipė dėmesį į Lietuvos istorinę patirtį teigdamas, kad „Baltijos šalių žmonės žino, ką reiškia neturėti savo valstybės. Lietuva laisvę, nepriklausomybę atgavo prieš du dešimtmečius. Dabar Lietuva žino laisvės vertę ir kaip padėti tokioms tautoms, kaip tibetiečių, kurie šiuo metu nėra laisvi“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS