Vilniuje atidaromas socialinis hostelis pabėgėliams ir buvusiems kaliniams | kl.lt

VILNIUJE ATIDAROMAS SOCIALINIS HOSTELIS PABĖGĖLIAMS IR BUVUSIEMS KALINIAMS

  • 1

Vilniuje trečiadienį atidaromas socialinis hostelis „Chata“, kuriame galės apsigyventi pabėgėliai ir iš įkalinimo įstaigos išėję žmonės.

Tai bus jau trečiasis būstas Vilniuje socialiai pažeidžiamiems žmonėms, kuris atidaromas pagal Nacionalinio socialinės integracijos instituto programą „Visi skirtingi – visi lygūs“.

Institutas yra subūręs ekspertų komandą, kuri padeda šių butų gyventojams susirasti nuolatinį būstą, įsidarbinti ir spręsti kasdienius iššūkius. Pasak pranešimo, laikinas būstas „Chata“ ir specialistų pagalba suteiks asmenims galimybę palaipsniui pasirengti savarankiškam gyvenimui bendruomenėje.

Programa nuo praeitų metų pabaigos kuria naujus namus pabėgėliams bei laisvės atėmimo bausme nuteistiems asmenims – dviejuose butuose Vilniuje šiuo metu gyvena šeši žmonės, kuriems teikiama socialinių darbuotojų, psichologų bei vertėjų pagalba.

„Trečiąją „Chatą“ atidarome pačioje Vilniaus širdyje – Tilto gatvėje. Tai padės čia gyvenantiems žmonėms būti arčiau miesto kultūrinio ir socialinio gyvenimo ir taip reikšmingai prisidės prie spartesnės jų integracijos“, – sako instituto atstovė Inga Rancova.

Pasak pranešimo, gyvenimo laikotarpis „Chatoje“ neturi nustatytų griežtų ribų, tai priklauso nuo paties žmogaus galimybių, socialinių veiksnių, bet orientuojamasi, kad asmenys čia gyventų 1-3 metus. Hostelyje „Chata“ vienu metu gali gyventi iki šešių asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

ar neturyme jau lietuvisku terminu viesbutis nakvynes namai juk zydiskas terminas kuriu pilnas /wilno/ kaip ir lenku ir visi jie tik lauk progos kaip musu Vilniu prihvatiz uot kai kitam gale kazkas panasaus su /memel/ vyksta ????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS