Vilniuje – ekskursijos po vietas, kur filmuotas serialas „Černobylis“ | kl.lt

VILNIUJE – EKSKURSIJOS PO VIETAS, KUR FILMUOTAS SERIALAS „ČERNOBYLIS“

  • 0

Vilniuje planuojama rengti ekskursijas po vietas, kuriose filmuotas populiarus serialas „Černobylis“.

„Go Vilnius“ kartu su Vilniaus kino biuru žada pristatyti šį projektą kelionių agentūrų atstovams, kad jie galėtų „Černobylio“ pagrindu kurti ekskursijas, pažintinius turus.

Vilniuje filmavimai vyko Fabijoniškių, Justiniškių mikrorajonuose, Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje, Vidaus reikalų ministerijos kultūros rūmuose, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros fakultete, buvusiuose Vyriausybės svečių namuose bei kitose vietose.

Kaip pranešė Kauno turizmo informacijos centras, nuo liepos pradžios mieste pradedama rengti ekskursija „Černobylis. Kaunas“: jos metu bus galima ne tik apsilankyti serialo filmavimo vietose, bet ir išgirsti dar niekur negirdėtas istorijas iš filmavimo aikštelės užkulisių.

Ekskursijos metu bus galima pamatyti ir atviras miesto vietas, kur vyko filmavimai, ir uždaras lokacijas: KTU 8-uosius rūmus, čia nufilmuoti Maskvos 6-osios ligoninės bei čia atvežtų Pripetės ugniagesių kančių kadrai, pagrindinio herojaus Valerijaus Legasovo butą, jis sukurtas ir nufilmuotas įspūdingame art-deco name bei kitose paprastai uždarose vietose.

Ekskursija po serialo „Černobylis“ filmavimo vietas Kaune

T. Biliūno / Fotobanko nuotr.

Penkių serijų HBO miniserialą „Černobylis“ (Chernobyl) sukūrė režisierius Johanas Renckas (Johanas Renkas) pagal Craigo Mazino (Kreigo Meizino) scenarijų. „Černobylyje“ suvaidino tokios žvaigždės kaip Jaredas Harrisas (Džaredas Harisas), Stellanas Skarsgardas (Stelanas Skarsgordas) ir Emily Watson (Emili Votson).

Mini serialas pasirodė šiais metais ir tapo aukščiausią reitingą interneto duomenų apie kiną bazėje IMDb turinčiu televizijos serialu.

Dauguma scenų su reaktoriais filmuota uždarytoje Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) Lietuvoje, turinčioje tokio pat tipo reaktorius kaip ir Černobylio elektrinė.

1986 metų balandžio 26 dieną per saugumo patikrinimą sprogus ketvirtajam Černobylio elektrinės reaktoriui, į atmosferą pakilo radioaktyvių teršalų debesys, pasiekę teritorijas nuo Švedijos iki Graikijos.

Branduolinis kuras degė dešimt dienų, o pasklidusios radioaktyvios dalelės užteršė iki trijų ketvirtadalių Europos. Ištisos Baltarusijos ir Ukrainos teritorijos paverstos negyvenamomis.

GALERIJA

  • Vilniuje – ekskursijos po vietas, kur filmuotas serialas „Černobylis“
  • Vilniuje – ekskursijos po vietas, kur filmuotas serialas „Černobylis“
  • Vilniuje – ekskursijos po vietas, kur filmuotas serialas „Černobylis“
„Sister Pictures ir Sky Television“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS