Vilniuje – kasmetinis Lietuvos ambasadorių suvažiavimas | kl.lt

VILNIUJE – KASMETINIS LIETUVOS AMBASADORIŲ SUVAŽIAVIMAS

  • 2

Pirmadienį Vilniuje prasidės tradicinis kasmetinis Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovų susitikimas.

Jame dalyvaus 63 Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovai, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Viena po kitos Lietuvą ištinkančios išorinės krizės ir epochiniai virsmai, į kuriuos turėjome reaguoti, nesustabdė Lietuvos diplomatijos užsibrėžtų ilgalaikių, strateginių planų įgyvendinimo, – prieš susitikimą sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. – Nepaisant dar neregėto žiaurumo karo Ukrainoje ir mūsų visų sutelktų pastangų padėti Ukrainai apginti Europos saugumo architektūrą, atėjo metas diplomatinei tarnybai atvirai ir realistiškai, atsakingai ir strategiškai pažvelgti į ateitį: kas mūsų laukia artimiausius mėnesius, metus ar dešimtmetį“.

Per savaitę truksiantį susitikimą diplomatai susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, užsienio reikalų ministru Gabrieliu Landsbergiu, Užsienio reikalų ministerijos kanclere Inga Černiuk.

Anot URM, metinio susitikimo metu didelis dėmesys bus skiriamas ekonominei diplomatijai – viena susitikimo dienų bus išimtinai skirta aktualijoms šioje srityje aptarti. Planuojama surengti diskusiją „Ar Lietuva gali tapti aukštųjų technologijų hub‘u regione? Kaip inovuojasi verslas ir ką turi padaryti vyriausybė?“, atskiroje sesijoje susisiekimo ministras Marius Skuodis ir energetikos ministras Dainius Kreivys pristatys transporto bei energetikos politikų aktualijas.

Per susitikimus diplomatai aptars svarbiausius užsienio politikos klausimus, diplomatinei tarnybai tenkančius uždavinius ir jų įgyvendinimą, besikeičiančią geopolitinę situaciją, Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir iššūkius Lietuvos saugumui, santykius su svarbiausiomis partnerėmis, ryšių su Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono valstybėmis plėtrą, Lietuvos veiklą NATO, Europos Sąjungoje ir kitose tarptautinėse organizacijose. Lietuvos ambasadoriai dalyvaus diskusijoje apie diasporos strateginių gairių įgyvendinimą.

Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovų susitikimas organizuojamas kasmet, jo metu įvertinami pasiekimai ir sutariami tikslai ateičiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tik tiesa

Jie visi susimoka už vietą. Kuris turi daugiau pinigų, nusiperka ambasadoriais vietą saugesnės ir malonesnė valstybėje, kuris neturi reikiamos sumos kad gautų prestižinę vietą, Siunčiame į Baltarusiją, kur, kaip žinia, galimai krenta iš kankinti aukšto balkono ir nieko visai nieko nebeprisimena ar sutuoktinė patvarko taip kad išsimuša daug pinigų, kad nebelieka kam liudyti.

lietuvos gelezinkelis ar atsiklause amerikos izdo ?

a.... nu jo uz juos lanzbergiukas jau nusprende....laikas....senelio ciuzini pakratyt tuos dolcus is po mazeikiu naftos aferu surinkt i popigij strategine imone nupirkt.... nu .....nu tai ka kaina numust kada bankrotinam ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS